Sungurlu İlçe Müdürü Fatih Bahtiyar ve teknik personelin hazır bulunduğu ziyaretlerde ilk önce Karakaya Köyü çiftçilerinden Emekli Astsubay Yüksel Apaydın tarafından kurulan meyve bahçesi ve bağ tesisi gezildi. İl Müdürü Ermiş, bahçe sahibi Yüksel Apaydın ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinden bahçe hakkında bilgi aldı.
Heyet daha sonra Demirşeyh Köyünde çilek üretimi yapacak olan Emin Murat Nazlımoğlu'na ait 2 dekar alanda kurulması düşünülen çilek tarlasında incelemelerde bulundu. Emin Murat Nazlımoğlu ve tesisin projelendirilmesinde danışmanlık yapan Ziraat Mühendisleri Zekeriya Önder Çeşmeci ve Adem Kuzey, Ermiş’e bilgiler verdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Çorum İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, daha sonra Kavşut Köyüne geçerek bu köyde İl Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile ‘Tarımsal Nüfus Gençleşiyor’ projesi kapsamında açılan Peynir İmal İşçisi Kursu’nu ziyaret etti.
Kavşut Köyü Muhtarı Hamza İnaltın ve çevre köylerin muhtarlarının da hazır olduğu ziyarette Ermiş, kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Kursiyerler Emiş’ten bu ve buna benzer kursların devam etmesini talep ederek öğrendikleri bilgilerin üretime aktarılması için destek beklediklerini belirttiler.
İl Müdürü Ermiş ise kurs sonunda isteyen kursiyerlerin girişimcilik kursuna da katılmak şartıyla üretim ve pazarlamaya yönelik KOSGEB tarafından verilen desteklere başvurabileceklerini dile getirdi.
Ermiş ve beraberindeki heyet daha sonra Çiftlik Köyüne geçerek bu köyde 2015 yılında Solucan Gübresi üretimine başlayan Hüsamettin Karslı'ya ait işletmeyi de ziyaret ederek tesis hakkında bilgi aldı.
Son olarak Sungurlu İlçe merkezinde İl Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile ‘Tarımsal Nüfus Gençleşiyor’ projesi Kapsamında Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda açılan Peynir İmal İşçisi Kursunu ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Çorum İl Müdürü Ermiş, Oda Başkanı Dursun Karaoğlu ve kursiyerlerle sohbet etti.



Editör: TE Bilisim