Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şubesince düzenlenen Millî Anayasa Paneli’ne konuşmacı olarak katılan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, Türkiye’nin yaklaşık 200 yıllık bir parlamenter sistem geleneği olduğunu belirterek, “Parlamenter sistemi, yeni Anayasa ile ortadan kaldırmaya çalışmak, hayâlden ibarettir. Parlamenter sistemden kolay kolay dönüş olmaz.” dedi.

Yeni Anayasa hazırlama girişimini, rejim değişikliğine yönelik bir girişim olarak gördüğünü belirten Nusret Senem, “Tam olarak yapılmak istenen şey, Gazi Parlamento’yu ortadan kaldırma girişimidir. Yeni Anayasa ile Parlamento’nun denetim yetkisi kaldırılmak ve işlevsiz bir Bakanlar Kurulu oluşturulmak isteniyor. Alışılagelmişin üzerinde yetkilerle donatılmış bir Cumhurbaşkanı ve sadece el kaldırıp indiren milletvekilleri olması isteniyor.” diye konuştu.

15 Temmuz Darbe Girişimi’ni bugüne kadar Cumhuriyet değerlerine yapılmış en gerici saldırı olarak nitelendiren Nusret Senem, “Fakat 15 Temmuz’da gerici cemaat, Atatürk’ün askerlerine 12 saatte yenilmiştir. O akşam görülmüştür ki Tayyip Erdoğan’ın kendisine darbeyi haber verecek bir başçavuşu bile yoktur. Darbe girişimini eniştesinden öğrenen biri, diktatör olamaz. Ordusu olmayan bir kişinin diktatörlük hevesi, sadece heves olarak kalacaktır.” şeklinde görüş belirtti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim