Erdem Çenesiz, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında Çorum Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinliğe konuk oldu.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen “Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi” (KİTUP II) kapsamında dün gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasını SGK İl Müdürü Duran Cesur yaptı.
Kayıt dışı istihdamın ülke ekonomisine önemli ölçüde zarar verdiğini vurgulayan İl Müdürü Duran Cesur, “Son on yılda uyguladığı etkin yöntemlerle kayıt dışı istihdamın yüzde 50’lerden yüzde 32’lere düşmesini sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu, bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya konulan projeyle farkındalığın artırılmasını ve tutum değişikliği yaratılmasını amaçlıyor. Projenin genç kuşaklara odaklanarak sorunun çözümüne temelden, bütünsel bir anlayış getiren, farkındalık artırma bileşeni kapsamında Meslek Liseleri’nde etkinlikler düzenleniyor.” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Ece Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, “Girişimcilik ve Gelecek Fırsatları” başlıklı bir sunum yaptı.
Başarılı iş insanlarının en önemli ortak özelliklerinin “Girişimcilik ruhu” olduğunu vurgulayan Erdem Çenesiz, Ernst & Young isimli bir araştırma şirketinin birçok ülkede düzenlediği girişimcilik yarışması finalistlerinin analizi sonucunda ortaya çıkan başarılı iş insanlarının ortak noktaları olarak girişimcilik ruhu, finansal performans, stratejik bakış, yenilikçi anlayış, kişisel duruş, sosyal çevreye etki ve global ve bölgesl ekonomik entegrasyon olduğunu söyledi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim