Hak-İş ve Hizmet-İş Çorum İl Başkanı Mustafa Köroğlu, ülkenin huzur ve refahının, tüm vatandaşların mutluluğu ile sağlanabileceğini belirterek, engellilerin toplumsal hayata katılımının sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Mustafa Köroğlu, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Doğuştan veya daha sonradan bazı sebeplere bağlı olarak, gerçekleşen engelli olma hali, her insanın karşılaşabileceği durumlardan biridir. Bu nedenle engelli vatandaşların hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan hakkıdır.

Hepimiz birer engelli adayı olarak, engelli insanların hayatını kolaylaştırmak, onların da hayatın bir parçası olduğundan hareketle, onlara yardımcı olmanın her Türk vatandaşının olduğu gibi dünya insanlığının da görevidir.

Engelli vatandaslarımızla ilgili ülkemizde çok güzel gelişmeler oldu, oluyor ve olacak. İnşallah engelsiz bir dünya, engelsiz bir Türkiye temenni ediyoruz.

Hiç şüphe yoktur ki engelli vatandaşlarımız için daha yapılacak çok şey vardır. Ülkemizin huzuru, refahı; ülke içinde yaşayan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır. Engellilerimizin toplumsal hayata katılım sağlamaları tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Ülkemizin en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyor, kendilerine mutlu  huzurlu ve engelsiz bir yasam  diliyorum.”

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim