Geçtiğimiz günlerde kendisine yeniden seçilmesi nedeniyle kutlama ziyaretinde bulunan Altınokta Körler Derneği yetkililerinin özellikle engellilere spor yaptırılması talebini dinleyen Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, engelliler konusunda kapsamlı bir çalışma başlattı.
Alkan’ın talimatıyla harekete geçen Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, ilimizde bulunan engelli dernekleriyle temasa geçti. Faruk Yamaner de ilimizde faaliyet gösteren Sakatlar, Altınokta Körler, Türkiye Beyazay, Özel Eğitime Muhtaç Spastik Zihinsel Engelli Çocukları Koruma, Anadolu İş Okulu Spor Kulübü, Zübeyde Hanım Gençlik ve Spor, İşitme Engelliler Spor Kulübü, Çorum Engellileri Koruma ve Destekleme, İlk Umut Engelliler ve Kimsesizler, Gönül Çemberi Engelli ve Ailesini Destekleme, Çorum Hitit İşitme Engelliler Gençlik Spor Eğitim Kulübü, Alaca Engelliler ve İskilip Bedensel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bir dizi ziyaret gerçekleştirerek engelli bireylerin sorunlarıyla ilgili önemli görüşmelerde bulundu.
Prof. Dr. Alkan’ın talimatı uyarınca yaptığı görüşmelerde Çorum’da engellilerin durumu, engelliliğin nedenleri, engelliliğin önlenmesine yönelik yapılması gerekenler konusunda derneklerden raporlar alacaklarını dile getiren Yamaner, Hitit Üniversitesi Engelliler Birimi işbirliğinde Çorum’da engellilere yönelik en kapsamlı çalışmaya imza atılacağını açıkladı.
Konuyla ilgili bilgi aldığımız Doç. Dr. Yamaner, Hitit Üniversitesi olarak ilimizdeki engellilerin tüm taleplerine ellerindeki imkanlar ölçüsünde destek olmayı hedeflediklerini, Türkiye’de yapılmış en geniş çalışmayı ilimiz özelinde uygulayacaklarını, alacakları raporlar doğrultusunda kendilerinin bir çalışma yaparak üniversite bünyesinde Engelli Sorunlarını Araştırma Birimi kurulmasını hedeflediklerini ve bu birimin çalışmalarının da önümüzdeki dönemde başta Valilik olmak üzere ilgili tüm kurumların temsilcilerinin katılımıyla geniş çaplı bir toplantı ile ele alınacağını kaydetti.
Türkiye’de böyle bir birimin kurulmasının ilk olacağını dile getiren Yamaner böyle bir çalışmanın Rektör Alkan’a yapılan ziyaretle başladığını, yani Altınokta Körler Derneği yetkililerinin ziyaretinin ilimizdeki tüm engellilere yönelik kapsamlı bir çalışmaya dönüştüğünü sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim