Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 3 Aralık’ın Dünya Engelliler Günü ilan edildiğini hatırlatan Meryem Demir, engelli bireylerin toplumsal hayatta yaşadıkları sıkıntıların farkına varılması ve onların hayata adapte olması açısından neler yapılması gerektiği konusunda farkındalık yaratılan bu günde tüm engellilerin gününü kutladı.

“Sağlıklı bireyler olarak bizler bilinçlenmeli ve empati kurarak hareket etmeliyiz” diye konuşan Demir, engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına yapılan çalışmalara destek olarak her zaman onların yanında olduğumuzun hissettirilmesinin önemine de değindi.

Meryem Demir mesajında sözlerini şöyle sürdürdü: “Çevremizde gördüğümüz ama ne anlama bile geldiğini bilmediğimiz birçok şeyin onların hayatını kolaylaştırmak için yapıldığının farkında olarak hareket etmeliyiz. Kaldırımlarda görme engellilerin yollarını bulabilmeleri için yapılan sarı şeritleri işgal etmemeli, kaldırım kenarlarında tekerlekli sandalyelerin çıkabilmesi için yapılan rampaların önüne araç park ederek onların yolunu tıkamamalıyız. Küçük farkındalıklar ile büyük mutluluklar yaratmak bizlerin elinde. Engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak için oluşacak farkındalıklarla onların mutluluğuna ortak olalım. Sadece bir gün değil her gün farkındalığın olduğu, yarınları adına kaygı duymadıkları günler görmeyi temenni ediyorum.” diye konuştu.

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim