Konuya ilişkin bilgi aldığımız firma sahiplerinden Makina Mühendisi Salim Yıldırım, eğer bina girişinde basamak, merdiven varsa, o binaya engelli asansörü yapılmasının zorunlu olduğunu belirterek, bu gibi apartman ve işyerlerine oturma ruhsatı verilmediğini söyledi.

BİLİNÇLİ SEÇİM GEREKLİ
Dizayn Asansör’ün her türlü kurumsal belgeye sahip olduğunu vurgulayan Salim Yıldırım, “Yüksek kalite standardına ve uzun yılların deneyimine sahibiz. Yaptığımız işlerin arkasındayız. Bilinçli seçim yapılmazsa, telafisi mümkün olmayan zararlar yaşanabilir” diye konuştu.

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR
Mak.Müh. Salim Yıldırım,şu bilgileri verdi:
“Asansörler genellikle binalar, ofis kompleksleri veya konut blokları içinde non-stop çalışıyor. Bir asansörün ve tüm ilgili parçalarının çok yüksek kalitede ve çeşitli yüklere kolayca dayanacak şekilde olması gerekir.
Günümüzde ise mimarlar, giderek daha göz alıcı özellikler ekleyerek binaların içine asansörler entegre ediyorlar. Bireysel planlar ve fikirler, bina asansörlerini bir cazibe etkeni yapma yolunda ilerliyor, çeşitli şekil ve geniş bir ürün yelpazesi ile hayatı kolaylaştıran çokça seçenekler sunuyor.”

TAM OLARAK BU AMAÇ İÇİN OLMALI
Asansörlerin, genel anlamda engelli kişilerin engellerine rağmen esnek kalmalarına izin verebildiğini anlatan Yıldırım, tam anlamıyla bu amaç için yapılmayan asansör tiplerinin, engelli insanların bu ihtiyacına yanıt verme konusunda işleri kolaylaştırmaktan öteye geçemediğine işaret ederek, “Asansöre giriş ve çıkış kolaylığından hız ve sarsıntı gibi konulardaki sıkıntıların giderilmesi, ancak gerçek amacına yönelik engelli asansörlerinin kullanımı ile mümkün olabiliyor. Ülkemizde kamu ve özel sektörde engelli asansörü kullanımının bu kavramın öneminin benimsenmesiyle birlikte ivmelenerek yükseldiğini söyleyebiliriz.” ifadesini kullandı.

SOSYAL SORUMLULUK GEREĞİ
Mak.Müh. Salim Yıldırım, daha sonra şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bunu yalnızca endüstriyel bir adım olarak değil, sosyal sorumluluğun, modern toplum olmanın bir gereği olarak görüyoruz.
Bireyler olarak birbirimizin hayatını kolaylaştıran, saygı gösteren ve yaşam alanları hakkına riayet eden bir toplumsal bilinç bizi daima modern toplumlar seviyesinde tutacaktır.”


(Aliye ÖNCEL) 
Editör: TE Bilisim