Emeklilere 1.000 TL tutarında bayram ikramiyesi verilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Hayati Çam, memurlara da yasal hakları olan ikramiyenin verilmesini istedi.

“TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Nisan ayı tüketici enflasyonu’nur (TÜFE) bir önceki aya göre % 1,87, Aralık ayına göre ise % 4,69 oranında arttığını söyleyen Çam, mevsimsel etki bahanesiyle gıda gurubunda (-0,21) oranında düşüşe rağmen TÜİK’in enflasyon açıklamasının, trendin yükseldiğini gösterdiğini vurguladı.

AYLIKLARDA ERİME % 82, ENFLASYON ALACAĞI % 0,69

Memur ve emeklilerine 2018 Ocak ayında bir önceki 6 aylık dilimdeki enflasyon farkıyla birlikte yapılan % 5, 69 oranındaki artışın % 82’lik kısmının yılın ilk dört ayında eridiğine dikkat çeken Çam, 2018 yılının ilk 6 ayı için toplu sözleşme gereği yapılan % 4’lük artışın ise tamamı geri alındığı gibi, ikinci döneme iki ay kala memur ve emekliler % 0,69 alacaklı hale geldiğini ifade etti.

Düzenli olarak yapılan açlık ve yoksulluk sınırı araştırmalarının memurların tamamına yakınının yoksulluk sınırı altında aylık aldığını gösterdiğini anlatan Çam, “Türk-İş tarafından Nisan ayında yapılan araştırmaya göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.680 TL, yoksulluk sınırı ise 5.473 TL’dir. Bu durumda daire başkanı ve üzeri üst düzey yöneticiler çok az sayıdaki memurlar hariç tüm memurlar yoksulluk sınırı altında aylık almaktadır.

İşin ibret verici yanı ise; Hükümet ile toplu sözleşme imzalayan ve mevcut utanç tablosunun yegane sorumlusu olan Memur-Sen’in Mart ayı araştırmalarında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 1.871 TL ve yoksulluk sınırının 5.229 TL olarak hesap edilmesidir. Memur-Sen’in açıkladığı açlık ve yoksulluk rakamları, imzaladığı sözleşme hükümleri ile alay etmektedir” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim