Gözde Birlik Platformu adıyla çalışmalarını sürdüren optisyen ve gözlükçüler, Büyük Otel’de düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Gözde Birlik Platformu sözcüsü olarak ilk konuşmayı yapan Ramazan Özer,

Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı Binali Yıldırım’ın takdiri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Oda ve Birlik Kanunu'na kavuştuklarını ve

17 Mart 2019’da Sağlık Bakanlığı’nın daveti üzerine Ankara’da kurucu birlik yönetim kurulunun gerekli organların seçimini yaparak fiilen çalışmaya başlanıldığını belirterek, “Şu anda Türkiye genelinde 7 bin 140 meslektaşımız faaliyet gösteriyor. Odaların oluşumları da tamamlandı şimdi ise odaların yönetimleri için seçim zamanı geldi” dedi.

Seçilecek oda yönetimlerinin 2 yıl görevde olacağını kaydeden Özer, “Bizim amacımız da Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı ve Çorum'u da kapsayan 2. Bölge Ankara Optisyen ve Gözlükçüler Odası’nın seçimini kazanmak. Bizler meslek aşkıyla çıktığımız bu yolculuğumuza, gücümüze sizlerin desteği ile ve sizden güç alarak devam edeceğiz. Bizler, mesleğin içinden gelen sorunlarını iyi bilen ve birlikte bu sorunları yaşayan tecrübeli bir ekibiz.

Bizler hastaya gözlük satan, medulaya reçete giren, reçete kontrollerini kendi yapan, stok takibini yapan kişileriz. Böylelikle hem gözlükçünün sorunlarını hem optisyenin sorunlarını her sorunların kaynağını bizzat gören ve bilen tecrübeli bir ekibiz.

Tecrübeli dinamik bir ekip olarak amacımız kısa sürede belirlediğimiz hedeflere ulaşmaktır. Gözlükçüler olarak ciddi ekonomik zorluklar çektiğimizin farkındayız bu ekonomik zorluklar hem ürün tedariki hemde satış noktasında bizleri sıkıntılara sokmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kar marjı ve reçete adedinin her geçen gün düştüğünü kaydeden Özer, şunları söyledi:

“Oda olmakla beraber koşullarımızı daha iyi bir seviyeye getirmek için belirlediğimiz hedefleri gerçekleştireceğiz. Kısır döngülerden uzak durarak hiç zaman kaybetmeden mağazalarımızın ekonomisine katkı sağlayacak, bizi anlamsız taşıdığımız yüklerden kurtaracak plan ve projelerle geliyoruz. Yarınları konuşmak ve sonuçlardan bahsetmek için geliyoruz. Tüm enerjimizi mesleğimizin eksikliklerini gidermek için vereceğiz. Amacımız kısa sürede büyük mesafeler kat etmek. Ortak akılla danışan ve sizden aldığımız güç ile sorunları çözen bir meslek odası olacağız. Ekonomik zorluklarla mücadele eden meslektaşlarımızın yanında olacağız. Eğitim veren bir oda olacağız. Üretici tedarikçi ve kurumlar ile ortak çalışacağız. Ezbere değil profesyonel olacağız. İnteraktif bir oda olacağız. Sadece aidat ödeyen yıldan yıla anlaşma yenileyen bir gözlükçü yerine sürekli bilgi aktarılabilir bir oda olacağız. Sıklıkla toplantılar düzenleyip bu toplantılarda ortak fikirleri ortaya koyacağız.

Mesleki aidiyet duygusu ve mesleki tecrübesi oturmuş bir genç neslin mesleğimizin gelişmesini destekleyici politikalar üreterek potansiyellerini tam anlamıyla çıkaracak imkân ve zemini hazırlamak bizim görevimizdir.” (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim