Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı “En Sevdiğim Kadın” temalı portre sergisi önceki gün açıldı.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Fakülte Dekan Yardımcısı ve Resim Bölümü Başkanı Doç.Dr. Pelin Avşar Karabaş, Çorum İşkadınları Derneği Başkanı ve ÇORUM HABER Kültür Sanat Eki Yazılıkaya Yayın Kurulu üyesi Semrin Kaleli başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve davetlinin katıldığı sergi Meslek Yüksekokulları Yerleşkesi İdari Bina giriş katında açıldı.

Kadınlar Günü nedeniyle HUKAM işbirliğinde hazırlanan sergiyle ilgili bilgi veren Doç.Dr. Pelin Avşar Karabaş, dünyanın her tarafında hayatın her alanında büyük başarılara imza atan kadınların bulundukları toplumların şekillenip gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi. Karabaş, Dünya Kadınlar Günü’ne bir iz bırakmak adına düzenledikleri sergiye katılan davetlilere teşekkür de etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baykam da konuşmasında kadının önemine değinerek katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ise Fakülte Müzik Bölümü öğretim elemanları tarafından “Kadının Aryası” temalı bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. Dr. Öğretim Üyesi Elif Doğru’ya dinletide piyano ile Dr. Öğretim Üyesi Ercan Baş eşlik etti. Dinletinin ardından ise 12 Mart’a kadar açık kalacak sergiledi eserler hakkında öğrenciler tarafından bilgiler verildi.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim