AKP ve MHP ittifakını “emperyalist ittifak” olarak nitelendiren Suludere, MHP’li Erhan Usta, ‘Biz büyük Türk milletinin ferasetine inanıyoruz’ demiştir. Biz de CHP olarak Türk milletine güveniyoruz. Bu emperyalist ittifakı sandığa gömecektir. Buna bütün kalbimizle inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Suludere, “Kendi genel başkanının söylemi ile cumhurbaşkanlığına aday çıkarmayacağını, AKP genel başkanının adaylığını destekleyeceğini kendisi ifade etmiştir. Erhan Usta’nın dediği CHP’nin oyunu bozulmuştur sözü yersiz anlamsız ve mesnetsizdir. CHP’nin hiçbir oyunu yoktur. Oyun varsa destekçilerinindir. CHP hiçbir zaman bu tarz bir oyun kurmamıştır, bu ve benzeri hiçbir oyun içinde de yer almamıştır. Kendi çıkmazlarını kendi hırçınlıklarını CHP’ye dil uzatarak beceriksizliklerini kapatma gayretine girmişlerdir” dedi.

CHP’ye saldıranları emperyalizmin sözcüsü olduğunu kaydeden Suludere, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“CHP her zaman Türkiye tarafındadır, insanlık tarafındadır. FETÖ PKK ile hiçbir zaman işbirliği yapmamıştır. İş birliği yapanlar çadır mahkemelerini kuranlardır. CHP’nin böyle bir ortamda bizi anlamasını beklemeyiz diyor. Doğrudur Erhan Usta, sizi MHP’yi anlayamıyoruz. Acaba siz ne yaptığınızı biliyor musunuz? Anlatında kamuoyu da bilsin. Çok acıdır ki bir siyasi partinin üyesi yöneticisi ana kademesi diğer bir siyasi partinin adayını desteklemesi tabiî ki anlaşılır değil. MHP’nin bir siyasi kaygısının olmadığını ve koltuk peşinde olmadığını söylüyor. Doğrudur MHP’nin ülke yönetmek gibi bir derdi olmadığı bu söyleminden anlaşılıyor.

Siyaset de adamının ağzından çıkanı kulağının duyması gerekiyor. Bence kendisi bile yaptığı açıklamaya inanmıyordur. Kendi teslim olmuşluklarını kurdukları ittifakın ne olduğunu anlatamayanlar başkalarına çamur atmaya çalışmasınlar. Bize çamur yapışmaz, ama kendileri bu utançtan nasıl kurtulacaklar, bataklıktan ne halde çıkacaklar onu düşünsünler.

Söyle Erhan Usta; milletimiz sizlerin yaptığı bu sözde fedakârlığı görecektir ve seçimlerde bunu takdir edecektir. Erhan Usta, ‘Biz büyük Türk milletinin ferasetine inanıyoruz’ demiştir. Biz de CHP olarak Türk milletine güveniyoruz. Bu emperyalist ittifakını sandığa gömecektir. Buna bütün kalbimizle inanıyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim