Yapılan değişiklikle araç tescil belgesi ve tescil plakasının, araç üzerinde uygun durumda bulundurulmasının zorunlu olduğu ifade edilerek, araç tescil belgesini araçta bulundurmayan veya tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere 92 Türk Lirası idari para cezası uygulanacağı ve araç bilgileri doğrulanana ve plaka uygun yere takılana kadar aracın trafikten men edileceği ifade edildi.
Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 412 Türk Lirası idari para cezası uygulanacağının belirtildiği açıklamada, plakanın uygun duruma getirilmesi için tanınan süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenler hakkında ayrıca 844 Türk Lirası idari para cezası uygulanacağı ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar aracın trafikten men edileceği kaydedildi.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle:
“Tescilli aracı plakasız kullanan sürücüye 1.698 Türk Lirası idari para cezası uygulanarak tescil plakası takılıncaya kadar araç trafikten men edilecektir.
Başka bir araca tescilli veya sahte plakayı takan veya kullananlara 5.000 Türk Lirası idari para cezası uygulanarak araç trafikten men edilecek, ayrıca bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanununun 204’üncü maddesinden işlem yapılmak üzere adli kolluğa teslim edilecektir.
Basılı kâğıtlar ve tescil plakalarının yetkilendirilenler dışında basımını veya dağıtımını yapanlara 10.000 Türk Lirası idari para cezası uygulanmasına esas olacak şekilde tanzim edilen tutanak ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’ nun 22’ nci maddesi ikinci fıkrasına göre İdari Yaptırım Kararı uygulanarak ayrıca bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 204’üncü maddesinden işlem yapılmak üzere adli kolluğa teslim edilecektir.
Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destek sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” (Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim