2017 yılı Emlak Vergisi 1. taksitinin son ödeme tarihinin 31 Mayıs olduğunu hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Emlak Vergisi olarak bilinen bina, arsa, arazi gibi gayrimenkul sahibi vatandaşların her yıl iki taksitler halinde (Mayıs-Kasım) ödemeleri gereken borçlarının 1. taksidinin ödeme süresi bu ay sona eriyor.

Mayıs ayında ayrıca işyeri sahibi olan hemşehrilerimizin çevre temizlik vergilerinin 1. taksitlerini ödemeleri gerekmektedir. Vergilerini zamanında ödemeyenlerin borçlarına yasa gereği gecikme cezası uygulamak zorunda kalınmaktadır” dedi.

Vatandaşların belediyeye yapacakları ödemeleri kredi kartı ve internet üzerinden web sayfasından online yapabileceğini kaydeden Yabacıoğlu, “Ayrıca belediyemizin bir başka hizmeti olan 333 0 333 numaralı telefonu arayarak telefon bankacılığı sistemi ile de yapabilirler. Hemşehrilerimiz emlak vergilerinin ilk taksitini ödemek için son günü beklememeli. Vergilerin son ödeme tarihine bırakılmadan ödenmesi veznelerde yaşanacak olan yoğunluktan dolayı mağdur olmamasını sağlayacaktır. Hemşehrilerimizin bu konuda duyarlı davranacağına inanıyorum” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim