Parti binasında yapılan genel kurulda mevcut başkan Feyzullah Aygün, EMEP Merkez İlçe Başkanlığı görevini Hıdır Aygün’e devretti.

Divan başkanlığını Hikmet Aydın’ın, üyeliklerini ise Ömer Samgar ve Muharrem Özünel’in üstlendiği genel kurulda EMEP Merkez İlçe Örgütü Hıdır Aygün’ın başkanlığında Cemal Gülcihan, Mehtap Gökmen, Yılmaz Gültekin, Ahmet Atay ve Züleyha Aslan’dan oluştu.

Dünyada ve Türkiye’de olağanüstü gelişmelerin yaşandığı bir süreçte 9. Olağan Genel Kurul toplantısı yaptıklarını söyleyen Aygün, konuşmasına 30 Ağustos Zaferi’nden bahsederek başladı. Aygün, “30 Ağustos, emperyalizmin ülkeden kovulduğu bir gündür. Ama bugün geldiğimiz noktada bağımsızlıktan ve antiemperyalizmden söz etmek mümkün değildir. Ülkemizin yer altı ve yer üstü kaynakları yerli işbirlikçiler tarafından sömürülüp talan edilmiş ve halen de edilmeye devam ediyor. Özelleştirmeler yoluyla yaratılan bütün değerler uluslararası sermayeye peşkeş çekilmiştir” dedi.

18 yıllık AKP iktidarı döneminde ülkenin tamamen yağma ve talana açıldığını kaydeden Aygün, bu sayede çok sayıda yandaş milyoner yaratıldığını dile getirdi.

Pandemi koşullarında işçi sınıfının hiç ara vermeden üretime devam ettirildiğini, başta işçiler olmak üzere tüm ezilenlerin açlıkla ölüm arasında tercihe zorlandığını belirten Aygün, “İşçi ve emekçiler, sürü bağışıklığı mantığıyla kaderleriyle baş başa bırakılmıştır. Halkımıza bir maskeyi bile çok görmüşlerdir” dedi.

İktidarın “Karadeniz’de gaz bulduk” diyerek halkı beklentiye soktuğunu söyleyen Aygün, “Sanki bulunan gazla işçi ve emekçilerin refah seviyesini yükseltecekler. Sanki doğalgaz ucuzlayacak. Kendi kasalarını, yandaşlarının kasalarını dolduracaklarını” şeklinde konuştu.

Ülkenin tam bir hapishaneye dönüştürüldüğünü, halkın iradesinin yok sayıldığını, seçilmiş belediye başkanlarının görevden alındığını, siyasetçilerin, gazetecilerin, aydınların cezaevine tıkıldığını buna karşın tecavüzcülerin ve cinayet zanlılarının serbest bırakıldığını kaydeden Aygün, “Buradan tek çıkış yolu işçi ve emekçilerin, halkımızın birleşik ve örgütlü gücüdür. Ancak gerçek bir halk iktidarını ve halk demokrasisini böyle oluşturabiliriz. Tüm işçi ve emekçileri partimizde mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim