Aynı zamanda Çorum'da sivil toplum kuruluşlarında görevli kadınlar tarafından oluşturulan Nisa Kültür Platformu’nun da üyesi olan Yasemin Eyvazlı, muhtar adaylığını düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Eyvazlı’nın, Cumartesi günü Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği adaylık açıklamasına çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Yasemin Eyvazlı, 1967 yılında Çorum’da doğduğunu belirterek, uzun yıllardır çeşitli sivil toplum örgütlerinde ve Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nde aktif olarak çalıştığını kaydetti.

Çorum’u ve yaşadığı mahalleyi çok sevdiğini vurgulayan Eyvazlı, “Bu nedenle mahalleme muhtar olarak hizmet etmek istiyorum. Bu kararımda bana cesaret veren, kadın olarak bu işin başarılabileceğini gözler önüne seren birçok kadın muhtarın olmasıdır. Bu alanda kadınlarımızın daha da çoğalmasını, kadınlarımızı toplumun her alanında görebilmeyi diliyorum. Unutmayalım ki kadınlar hayatın her alanında başarılı toplumların mimarıdır.” diye konuştu.

Buharaevler Mahallesi’ni güzelleştirmek için var gücüyle çalışacağını dile getiren Yasemin Eyvazlı; şehit aileleri, gaziler ve emeklilere ayrıca önem vereceğini söyledi.

Ardından söz alan Buharaevler Muhtarlığı 1. Âza adayı Ali Coşkun ise uzun yıllardır bu mahallede yaşadığını hatırlatarak, Yasemin Eyvazlı için destek istedi.

Konuşmaların ardından muhtar adayı Yasemin Eyvazlı, katılımcılarla hâtıra fotoğrafı çektirdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim