Geçtiğimiz yıl sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Ziya Gökalp Okulu’ndan emekli olan Hüseyin Can,  (60) 5 gün önce beyin kanaması teşhisi ile Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ancak 3 çocuk babası Hüseyin Can’ın tüm müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine hastane yönetimi durumu ailesine bildirdi. Ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine hastane yetkilileri Ankara’daki Organ Nakli Koordinasyon Bölge Merkezi ile temasa geçti. Ankara’dan yola çıkan ekipler, gece geç saatlerde hastaneye gelerek hastadan çeşitli organları aldılar.

Organ nakli ekibinde bulunan doktorlar Can’ın ailesine organların nakli ile ilgili bilgiler de verdiler. Alınan organların 3 hastayı kurtaracağını kaydeden doktorlar, “Bu organların nakledileceği hastalar belirlendi. Organ bağışı konusunda Çorum çok önemli bir ilimiz. Buradan organ bağışında bulunanlara teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Hüseyin Can’ın cenazesi organ nakli bitiminden sonra Hacı Bektaş Veli Vakfı morguna kaldırıldı. Can, için dün vakıf bahçesine bir cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Can’ın ailesi, Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Eğitim-İş Şube Başkanı İlhan Yaşar, Belediye-İş Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen, Dedesli Ovası Dernek Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, meslektaşları, öğrencileri ve çok sayıda seveni katıldı. Burada yapılan tören sonrası Hüseyin Can, Dereköy köyünde toprağa verildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim