Eğitim İş Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar, yerli ve yabancı sermayenin desteğini arkasına alan AKP Hükümetinin emekçilerin haklarına saldırısının yoğunlaştığı bir günde 1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutladıklarını dile getirdi.
Emperyalizmin bölge ve ülke için beslediği siyasal hedeflerin, her geçen gün emek sömürüsünü derinleştirirken, aynı zamanda sermayenin egemenliğini pekiştirdiğini kaydeden İlhan Yaşar, emeğe göz dikenlerin, işçileri her geçen gün düşük ücret, ağır çalışma koşulları, esnek çalışma ve taşeronlaşmaya kısaca açlığa zorladığını ifade etti.
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Vatan Partisi İl Başkanı Mehmet Patlar, partililer ve gençlerin hazır bulunduğu grup Özdoğanlar Kavşağı’nda bir araya geldi. Ellerindeki döviz ve pankartlarla Pir Baba Çamlığı önüne kadar yürüyen grup burada basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasında konuşan İlhan Yaşar, Özel İstihdam Büroları adı altında kölelik büroları açılarak, ülkenin ucuz işgücü pazarına dönüştürüldüğünü ifade etti.
“Açlığın dini, yoksulluğun vatanı olmaz” diyen Yaşar, laik, demokratik, üniter, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nden adım adım uzaklaşılırken terörle, baskıyla insanların korkutulup, sindirildiğini vurguladı. İlhan Yaşar, “Sömürüsüz, daha adil ve özgür bir dünyayı mücadelemizle yakın edeceğiz. O şanlı günde, emeğimizi sömürenler, yarınlarımıza göz dikenler bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gidecekler ve o gün bu güzelim memlekette hürriyetin, özgürlüğün en şanlı elbisesiyle dolaşacağına inanıyoruz” dedi.
İlhan Yaşar’ın konuşmasının ardından Halk Lis adına Fatih Şanal, CHP gençliği adına Onur Topgül ve ADD gençliği adına da Dilara Özbek birer konuşma yaptı.
Grup konuşmalardan sonra çekilen alayın ardından dağıldı.





(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim