Çorum Kadın Platformu’ndan yapılan açıklamada; bugün saat 17.30’da Valilik karşısında bulunan yeni kent meydanında kitlesel basın açıklaması yapılacağı, 10 Mart 2018 Cumartesi günü de saat 10.30’da Öğretmenevi’nde kahvaltı programı ve seminer düzenleneceği bildirildi.

Çorum Kadın Platformu adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen Yürütme Kurulu Üyesi Nurcan Hasırcı Doğan, “Eşit, adil, özgür, laik ve barış içinde yaşayacağımız bir dünyayı yaratmak için kurtuluşumuzun kendi ellerimizde olduğunu biliyoruz. Bunun için evde, işte, sokakta, bizleri yok sayanlara karşı direnmeye devam edeceğiz. Bize dayatılan yoksulluğu, şiddeti, ayrımcılığı, gericiliği ve savaşı kabul etmiyoruz" dedi.

Doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“161 yıl önce 'eşit işe eşit ücret' talebiyle greve giden New York' lu kadınların isyanı bu yıl dünyanın dört bir yanından kadınların eşitsizliğe, şiddete, militarizme, savaşa ve sömürüye karşı ''artık yeter'' isyanıyla büyüyor, küresel bir kadın grevine ve boykotuna dönüşüyor. Kadınlar üretimden ve tüketimden gelen güçlerini kullanarak bin yıllardır süregelen bu sömürü çarkını durdurmaya çağırıyorlar.

Eşit, adil, özgür, laik ve barış içinde yaşayacağımız bir dünyayı yaratmak için kurtuluşumuzun kendi ellerimizde olduğunu biliyoruz.

Bunun için evde, işte, sokakta, bizleri yok sayanlara karşı direnmeye devam edeceğiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim