İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr Ahmet Barış, Kamu Hastaneleri İl Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, akademisyenler ve davetlilerin de katıldığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilimdalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Özlem Erçen Diken programda yaptığı konuşmada 2000 yılına kadar tütün endüstrisinin çalışmaları sonucu Türkiye’de sigara kullanımının tavan yaptığını dile getirdi. Yasaklarla birlikte satışların stabil haline geldiğini anlatan Yrd.Doç.Dr. Özlem Erçen Diken, tütün ürünlerinin kullanımının artması ile birlikte akciğer kanseri sayısının da yükseldiğini belirtti. Tütün ürünlerinin KOAH, inme, damar tıkanıklıkları, kalp hastalıkları, enfeksiyona yatkınlık gibi bir çok rahatsızlığa neden olduğunu söyleyen Yrd.Doç.Dr. Özlem Erçen Diken, sigaraya başlamanın genellikle merak ve özenti ile başladığını ifade etti.

Yrd.Doç.Dr. Özlem Erçen Diken, sigara bırakma amacıyla kliniklere başvurulmasını tavsiye ederek, ekonomik durumu düşük olanlarda sigara içme oranının daha yüksek olduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmanın ardından sigara bırakma polikliniklerine başvurarak sigarayı bırakanlara teşekkür belgeleri verildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim