Eylem kapsamında 10.00’da Hacı Bektaş Veli Parkı’nda bir araya gelen eğitim emekçileri, Saat Kulesi’ne kadar yürüyerek kitlesel basın açıklaması yaptılar.
Birçok okulda kitlesel iş bırakma ve boykotun yaşandığı Çorum’da eğitim emekçileri, öğrenciler, veliler ve boykota destek veren siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri Hacı Bektaş Veli Parkı’nda buluştu.
“Laik ve bilimsel eğitim, demokratik yaşam için iş bırakıyoruz” yazılı pankartın açıldığı yürüyüşe CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve eşi Leyla Köse, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım ve Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, EMEP İl Başkanı Meliha Üşüdür ve Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün, HDP İl Başkanı Ali Akkaya ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Sazak, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Sultan Yıldırım Gök, DİSK/Emekli-Sen Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, KESK Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek, BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, Tarım Orkam Sen İl Temsilcisi Ali Türksal ile CHP milletvekili aday adayları da destek verdi.
“AKP elini eğitimden çek”, “Faşizme ölüm halka hürriyet”, “Çorum uyuma eğitime sahip çık”, “Yaşasın demokratik, laik, anadilde eğitim” gibi sloganların atıldığı yürüyüşe 2 bini aşkın yurttaş katıldı.
Saat Kulesi önünde bir konuşma yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk,
“Siyasi iktidar, eğitim sistemini bilimsel ve demokratik değerleri temel almak yerine; farklı din, mezhep ve kimlikleri yok sayan ayrımcı politikaları hayata geçirmektedir. AKP, çok inançlı, çok dilli, çok kültürlü Türkiye toplumunu özellikle inanç ve kimlik farklılıkları üzerinden kutuplaştırmayı ve çatışma alanları yaratarak, baskıcı, otoriter iktidarını pekiştirmeyi hedeflemektedir” diyerek, emek ve demokrasi güçleri olarak eğitimdeki gerici kuşatmaya asla teslim olmayacaklarını söyledi.


(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim