“Yüreklerde Buz Tutan Kış: Sarıkamış” ismi verilen ve yaklaşık 1 yıllık yoğun bir çalışmanın ürünü olan Anı Roman tarzındaki kitap 320 sayfadan oluşuyor.

Merhum dedesinin anılarını merkez alarak Sarıkamış’ta yaşanan olayların anlatıldığı kitap Çorum BESMAT Matbaacılık tarafından basılarak yayınlandı. ÇORUM HABER’i kendisi gibi eğitimci-yazar olan Bahri Güven ile birlikte ziyaret ederek yeni kitabını hediye eden Muzaffer Gündoğar, kitabını isteyenlerin kendisine 0506 672 32 52 numaralı telefondan ulaşabileceğini vurguladı.

Çorum’un Çıkrık Köyü’nde 1942 yılında doğan, 1961 yılından itibaren 33 yıllık öğretmenliğin ardından emekli olan Muzaffer Gündoğar’ın bugüne kadar çoğunluğu çocuk kitaplarından oluşan 13 kitabı bulunuyordu. Halen şiir, öykü, roman, masal, anı, hikaye, tanıtım, anma, gezi, araştırma-inceleme, köşe yazısı, yaşam öyküsü, ders kitabı, mektup ve senaryo türünde 70 taslak dosyası kitaplaşmayı bekleyen Gündoğar, yazmayı ve üretmeyi bir yaşam tarzı olarak gördüğünü, bu kapsamda sanatsal ve kültürel çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi.

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim