Her şeyi kabullenmiş gibi görünseler de, onlara gerçek fikirlerini, meraklarını, planlarını sorduğunuzda bambaşka şeyler keşfediyorsunuz. TEGV’e göre eğitim yolculuğu, çocukları tanımakla, onların yeteneklerini, ilgi alanlarını, kişilik özelliklerini değerlendirmekle başlıyor.

Nitelikli Eğitim, çocukları ezberden düşünmeye, kabullenmekten sorgulamaya, tekrarlamaktan araştırmaya yönlendirir; sadece bilgi birikimi ve gelişme değil, değişim sağlar. Çocukların yeteneklerini otaya çıkarır, onların kendilerini tanımaları için yol gösterir.

Nitelikli Eğitim çocukların fikrini sorar, kendilerini ifade etmelerine fırsat verir, onlara özgüven kazandırır. Ayrıca sosyal/duygusal becerilerini geliştirir, empati kurma ve takım çalışması becerilerini yükseltir. Sonuç olarak bütün bu disiplinler çocuklarımızın akademik başarılarını olumlu etkiler ve daha özgüvenli bireyler olarak yetişmelerini sağlar.

21 yılda yaklaşık 2.5 milyon çocuğa eğitim desteği sağlayan TEGV, tüm etkinlik noktalarını “çocuk dostu” ortamlar olarak tasarlıyor ve çok yönlü eğitim sunuyor. TEGV’de çocuklar katılımcı ve özgür bir ortamla tanışıyor, fikir söylüyor, soru soruyorlar.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim