CHP Ankara Milletvekili, hemşehrimiz Ali Haydar Hakverdi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Suruç'ta meydana gelen terör saldırısını kınarken, dershanelerin bir kavga uğruna kapatılması yüzünden lise öğrencilerinin büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.
Ülkede güvenlik ve istihbarat güçlerinin görevlerini yerine getirmediğini, asli işleriyle uğraşmadığını iddia eden Hakverdi, "Bu ülkede MİT diye bir kurum var ve asıl işini, yapması gerekeni yapmayıp başka işlerle uğraştıklarını biliyoruz. Bu saldırı önlenebilirdi. MİT işini yapsaydı, oradaki evlatlarımız ölmezdi. Çünkü daha önceden bilgi toplamalı, istihbari bir araştırma yapmalı, bu tehlikeyi önceden görüp def etmeliydi” dedi.
Basın toplantısına yanında lise öğrencileri ile gelen Hakverdi, dershanelerin kapatılması sonrasında yaşanan sıkıntılara da değinirken de, eğitim sisteminin yap-boz tahtasına döndürüldüğünü savunarak, "Dershaneleri hiçbir altyapısı yokken bir kavga uğruna kapattınız. 'Paralel' dediniz. Biz sizin paralelinizle, yamuğunuzla hiç ilgilenmiyoruz" ifadelerini kullandı. Hakverdi, çözümün eğitim sisteminin güçlendirilmesi olduğunu, bu şekilde ileride dershanelere zaten ihtiyaç kalmayacağını vurguladı.

Editör: TE Bilisim