Eğitim-Sen Çorum Şubesi tarafından organize edilen 23. Kuruluş yıldönümü yemeği önceki gün Yıldız Park Düğün Salonu’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Çok sayıda sendika üyesinin katıldığı yemekte CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Eğitim-Sen Genel Merkez MYK Üyesi İsmail Sağdıç, HDP İl Başkanı Ümit Küçükbayatlı, Emek Partisi İl Başkanı Cafer Gökmen, Emek Partisi Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aydın, Çorum Baro Başkanı Altan Akpınar, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Nurettin Aksoy, Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Erol İpek, Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Ahmet Özdel, KESK Dönem Sözcüsü Ali Türksal, KESK’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, okul müdürleri, eğitimciler ile aileleri hazır bulundu.

Ergül Öztürk tarafından hazırlanan slayt gösterisinin izlenmesi ile başlayan gecede Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gül ve MYK Üyesi İsmail Sağdıç birer konuşma yaparak bilimsel laik demokratik kamusal ve parasız eğitim mücadelesinin 23 yıldır olduğu gibi yılmadan sürdürüleceğini vurguladı.

Gecede konuşmaların ardından bu yıl emekliye ayrılan üyelere plaket, yeni üyelere de rozet takıldı. Geceye daha sonra ise Eğitim-Sen Üyeleri tarafından kurulan Grup Günebakan’ın mini konseri ile devam edildi. İbrahim Çelikcan’ın solistliğini yaptığı bağlamada Emre Özkeskin, bateride Burak Özcan, bas gitarda Zeynel Demir ve klavyeye Dinçer Şimşek’ten oluşan Grup Günekaban’ın şarkıları ile eğlenen konuklar son olarak ise Haluk, Tolga ve İlhan’dan oluşan Grup Abdal’ı dinlediler. Geceye katılanlar çalışan şarkı ve türküler eşliğinde halaylar çekerek sendikanın kuruluş yıldönümünü doyasına kutladılar.

Eğitim-Sen üyeleri ve dostlarını gece boyunca şarkılarıyla eğlendiren Grup Abdal’a gecenin sonunda Şube Başkanı Mustafa Gül ve Şube Sekreteri Hıdır Aygün tarafından Kadeş Barış Anlaşması plaketi de verildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim