CHP İl Başkanı Tahtasız, eğitim sendikalarını ziyaret ederek sorun ve talepler hakkında bilgi aldı.

Tahtasız, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Paşam, vekil maaşlarını düzenleyeceğiz, ne kadar verelim” şeklindeki yönetilen bir soru karşılığında “öğretmen maaşlarını geçmesin” şeklinde cevap verdiğine dikkati çekerek, “Milletvekili maaşı öğretmen maaşını geçmesin” diyen Atatürk’ten “Öğretmen maaşı eğitime yük” diyen bakana gelindiğini söyledi.

Bakanın bu sözünün eğitimde gelinen noktayı özetlediğinin altını çizen Tahtasız, öğretmenlere verilecek değerin geleceğimiz olan gençlerimize verilecek değer anlamı taşıdığını kaydetti.

Tahtasız, CHP olarak parasız, çağdaş bir eğitimi savunduklarını dile getirdi.

CHP İl Başkanı Tahtasız; Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Ekber Beyaz, Eğitim Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar, Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Adın ve Eğitim-İş Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar’ı sendika binalarında ziyaret ederek, sendika başkaları ve yönetim kurulu üyeleri ile değerlendirme yaptı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖZLEDİK ANCAK PANDEMİ SÜRECİNDE TEDİRGİNİZ”

Sendika yöneticilerinin ortak sözleri ise; “Okullarımızı ve öğrencilerimizi çok özledik. Ancak içinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle kaygılıyız, tedirginiz ve üzgünüz. Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önceliklidir. Gerekli tedbirlerin alınması suretiyle okullarımızda yüzyüze eğitimlerin yeniden başlamasını istiyoruz” şeklinde oldu.

Tahtasız’a sendika ziyaretleri sırasında Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Sekreteri Aydın Taşkın ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim