Özdoğanlar Düğün Salonu’ndaki kutlamaya Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir başta olmak üzere CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Av. Tufan Köse, Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, Genel Sağlık-İş MYK Üyesi Selçuk Önce, Genel Sağlık İş İl Temsilcisi Yalçın Çiftçi, ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Eğitim İş Sendikası Çorum Başkanı İlhan Yaşar ile davetliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, sendikanın kuruluşunda görev yapan merhum Bilal Nartok ile Mehmet Körücekli, Aslan Kaya, Ali Ekber Solmaz ile Aslan Kılıç’a genel başkan hediyelerini verdi. Ayrıca bu yıl emekliye ayrılan Haydar Sabancılar, Kadriye Canan Özduran, Nihat Aras ve Ünsal Sarmaşık ile sendikanın 400. üyesi Kadr Doğan’a plaket verildi.
10. yıl pastasının kesildiği ve müzik eşliğinde Cumhuriyet coşkusunun yaşandığı gecede konuşan Şube Başkanı İlhan Yaşar, son dönemde Atatürk’e ve Cumhuriyete olan saldırıların arttığını, zafer sarhoşluğu yaşayan hükümetin milletin egemenliğine göz diktiğini vurguladı. Türkiye’nin karanlığa doğru sürüklendiğini belirten Yaşar, insanların ötekileştirildiğini, başta öğretim birliği ilkesi olmak üzere devrim yasalarının bir bir yok edildiğini kaydetti.
Gecede konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ise Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacaklarını söyledi. Cumhuriyet yoksa, Türkiye’nin de olmayacağını anlatan Demir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Ortadoğu’nun gelmiş geçmiş en büyük devrimini yaptığını vurgulayarak Atatürkçülerin karşı devrime izin vermeyeceğini açıkladı.
Cumhuriyetin eğitim sisteminin 13 yıl içinde tarumar edildiğini, 4+4+4 gibi gerici bir sisteme geçildiğini, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş ilimin terk edilerek mektep, medrese ikilemi ile ülkemizin karanlığa sürüklendiğini anlatan Demir, “Eğitim milli bir konudur ve bugüne kadar 11 kez sistemini değiştirmişlerdir. Her siyasal iktidar gelip bunu bozmamalıdır. Bu iktidar şimdi de yandaş öğretmenliği başlatmıştır. Mesleğe yeni başlayan öğretmenleri mülakatla işe alacaklarını söylemektedirler. Bu da yandaş öğretmenliği körükleyecektir” dedi.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim