Rehberlik ve Psikolojik Danışma servislerinin okullarda sorun oluşmasını engelleyen, bu nedenle önleyici tedbirler alan, sorun yaşandığında ise en az hasarla sürecin tamamlanmasını sağlayan birimler olduğunu dile getiren Erdoğan, “Rehber öğretmenler, veli öğrenci, öğretmen ve idareci arasında bir bağ oluşturur. Öğretmenin kendini geliştirmesine destek olur. Not kaygısı olmaksızın, ezber bilgiye değil bireyin kendine güvenine, gelişimine, problem çözme becerisine ve hayata uyumuna katkı sağlayan bir alandır ve oldukça önemli bir yerdedir” dedi.

Yönetmelik değişikliğinin hayata geçirilmesi durumunda, zaten sorunlu olan eğitim sisteminin niteliğinin daha da bozulacağı yönünde defalarca MEB’i uyardıklarını ancak öğretmenler arasında olmayan, bazı yöneticiler tarafından suni olarak yaratılan bir çatışmayı bahane gösterilerek büyük fedakârlıklarla görevlerini yerine getirmeye çalışan rehber öğretmenlerin taleplerinin görmezden gelindiğini söyleyen Saim Erdoğan, “PDR hizmetleri yok edilerek aslında çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkı ve çok yönlü gelişimlerinin engellendiği açıktır” dedi.

Erdoğan, tüm bu gerekçelerle Eğitim-İş olarak üye olan rehberlik öğretmenlerinin nöbet, belleticilik ve okul içi sınav görevlerini 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yerine getirmemesine karar verildiğini ve birçok hukuka aykırı düzenleme içeren yönetmeliği yargıya taşıdıklarını vurguladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim