Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi’nin çıkardığı Edebiyat Bülteni, Nurullah Genç Özel Sayısı ile okurlarıyla buluştu.
Daha önce de Necip Fazıl ve Abdurrahim Karakoç özel sayıları çıkaran Edebiyat Bülteni, üçüncü özel sayısını geçtiğimiz yıl Çorum’a gelen ünlü şair ve akademisyen Nurullah Genç’e ayırdı.
Derginin aynı zamanda 12. sayısı olan Aralık 2014 baskısında Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve Okul Müdürü Hüseyin Kır’ın Nurullah Genç ile yaptıkları iki röportajın yanı sıra Nihat Örs, Mehmet Okumuş, Adem Arslan, Halit Yıldırım, Tülay Bilgin, Hüseyin Kır, Mustafa Özçelik, Nurettin Durman, Adem Turan, Nuray Alper, Mehtap Altan, Mehmet Aycı, Muhsin İlyas Subaşı, Nurcan Avcı Bayraktar, Şahameddin Kuzucular, Kadir Sabuncuoğlu, Rıdvan Canım, Muhammed Hüküm, İrfan Görkaş, Abdulkerim Dinç ve Mahfuz Zariç’in yazıları yer alıyor.
Derginin takdim yazısında TDED Şube Başkanı Turhan Candan, “Kökleri kadim bir geleneğe, dalları geleceğe uzanan bir şiir anlayışına sahip olan Nurullah Genç, kültür dünyamızın önemli kilometre taşlarından birisidir. Böylesine önemli bir şahsiyeti Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi olarak bir ‘vefa gecesi’ ile şehrimizde ağırlamış olmanın gururunu yaşarken, belki de Türkiye’de ilk olan ‘Nurullah Genç Özel Sayısı’ ile şaire duyduğumuz sevgiyi, gösterdiğimiz vefayı taçlandırmış olduk.” dedi.
Dergi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi’nin Azap Ahmet Camii üzerindeki bürosundan ücretsiz olarak temin edilebiliyor.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim