Çorum Belediyesi’nin mahallelerine yönelik bir çok çalışma yaptığını belirten Muhtar Özdemir ve azalar bu hizmetler nedeniyle Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.
Muhtar Hanefi Özdemir, ziyaret sırasında Muzaffer Külcü için kendisinin yazdığı Aşık Kul Nuri'nin besteleyip seslendirdiği bir türküyü de Başkan Külcü'ye dinletti. Türkü içinde merhum babası Yusuf Külcü’nün ismini duyan Belediye Başkanı Külcü duygu dolu anlar yaşadı.
Ulukavak Mahallesi’ne hizmetlerinin süreceğini ifade ederek bu mahallede doğup büyüdüğünü, bu nedenle Ulukavak’a ayrı bir hassasiyeti olduğunu ifade etti. Başkanlığı döneminde insanların aklından dahi geçmeyen hizmetleri yaptıklarını ve büyük projelere imza attıklarını söyleyen Külcü, dışarıdan gelenlerin bu değişiklikleri daha iyi analiz ettiğini kaydetti.
Çatalhavuz Camii'nin yıkılan minaresinin tekrar yapılacağını, Çorum’a yapacakları 7 mahalle mescidinden ikisinin bu mahalleye olacağını, ayrıca 1 tanede mahalle spor salonu planlandığını kaydeden Külcü, son 7 yılın en yoğun kışının yaşanmasına rağmen karla mücadelede başarılı olduklarını, Çorum’da otopark değil, otopark kullanım sorunu bulunduğunu, Ayakkabıcılar Arastası’nın restore edilerek modern bir hale getirileceğini sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim