Bu kapsamda Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Kaleli Kız Yurdu’na konuk oldu.

Geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleştirilen ve Yurt Müdürü İsmail Tuncel’in yanı sıra çok sayıda öğrencinin izleyici olarak yer aldığı etkinlikte, Prof. Dr. Mehmet Evkuran, “Sağlıklı Kişilik İnşası ve Eğitim” konulu bir konferans sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Yurt Müdürü İsmail Tuncel, hedefleri olmayan insanların başarılı olamayacaklarına dikkat çekerek, “Eğitimli insan, zihinsel yeteneklerini kullanarak, başkalarının haklarını ihlal etmeden, istediği her şeyi alabilecek güce sahip olan insandır. Alanınızda söz sahibi olmak istiyorsanız, lider olmak istiyorsanız başarılı olmuş ve lider özellikleri bulunan kişileri iyi takip etmeli, onların izinden gitmelisiniz. Bunun için de kendinize özgüveninizin tam olması ve iyi bir plânlama içerisinde olmanız gerekmektedir. Hayatta bir hedefi ve kesin bir amacı olmayan insanlar için başarı ümidi yoktur. Hayatını disiplin altına alamayan insanlarda da başarı ümidi yoktur.” diye konuştu.

Yurt Müdürü Tuncel öğrencilere ayrıca tablet ve telefon kullanımını mümkün olduğunca azaltmalarını ve kitap okumaya ağırlık vermelerini tavsiye etti.

Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Mehmet Evkuran ise insanın akıl ve irade sahibi bir varlık olduğunu belirterek, “İnsan, akıl ve iradesini kullanarak hayatını sürdürmek zorundadır. Aklın ve iradenin doğru ve etkin biçimde kullanılması, bilgi ve bakış açısıyla mümkündür. Bu yüzden üniversite hayatının gençlerin üzerinde kalıcı etkiler oluşturan bir dönem olduğunun farkına varmanız gerekir. Bu süreci dolu dolu yaşamak için her fırsatı değerlendirmeniz, duygu ve düşünce dünyanızı geliştirmek ve zenginleştirmek için çaba harcamanız en doğru yol olacaktır. Din, felsefe, kültür, sanat, edebiyat, şiir, sinema vs. gibi alanlarda donanım sahibi olmaya çalışınız. Çünkü insan şu ya da bu şekilde hayatın ve insan varlığının anlamı konusunda bir bakış geliştirmesi gerekir. Bunu başaramadığında anlamsızlık ya da fanatizm aşırılıklarına savrulması kaçınılmaz olacaktır.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte daha sonra Halil Özçelebi yönetimindeki Türk Sanat Müziği Topluluğu, seslendirdiği seçkin eserlerle öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı.

Programın sonunda Kaleli Kız Yurdu Müdürü İsmail Tuncel, katkılarından ötürü Prof. Dr. Evkuran’a bir plâket, Topluluk Şefi Özçelebi’ye ise bir çiçek sunarak teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim