Çorum eski milletvekili Adnan Türkoğlu, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, MHP İl ve Merkez ilçe Yönetimi, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ve velilerin katıldığı programda her kategoriden 3 öğrenci finalde yarıştı.

TÜRKAV Çorum Şube Başkanı Fikret Aktağ açılışta yaptığı konuşmada İstiklal Marşı’nın; Türk milletinin, bağımsızlığına ve varlığına musallat olan güçlere karşı gösterdiği muhteşem mücadelenin mısralarda somutlaşması ve sahip olduğu kararlılığın cihana ilanı olduğunu ifade etti.

Bugünkü şartlar altında, İstiklal Marşı’nın taşıdığı derin anlam ve içerdiği muazzam milli ruha çok ihtiyaç duyulduğunun şüphe götürmeyen bir gerçek olduğunu vurgulayan Aktağ, milli marşların, milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerden olduğunu ifade etti. Aktağ, “İstiklal Marşımız Türk milletini oluşturan bütün fertlerin bir bayrak altında ve aynı ülkülerle, müşterek heyecanlarla neleri başarabildiklerini göstermesi açısından da çok önemlidir. Milletimiz bugünde yedi düvele karşı mücadele etmektedir. Allah’ın izni ve milletimizin birlik ve beraberliği ile zafere ulaşacağımıza olan inancımız tamdır” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise konuşmasında zaman ve mekanın değişmesine rağmen tehlikenin uzak olmadığını, Türkiye’yi yıkmak isteyen hainlerin içeriden ve dışarıdan saldırılarını sürdürdüğünü ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından final yarışmasına geçildi.

Finalde ilkokullar alanında Başöğretmen Atatürk İlkokulu’ndan Nilay Kardelen Biçer, Ortaokul kategorisinde Danişment Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Fatma Nur Yılmaz ve lise kategorisinde Şükrü Gökgöz birinci olurken, Mimar Sinan İlkokulundan Ecrin Su Yemekçi, 23 Nisan Ortaokulu’ndan Ilgın Ertan ve 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Ayşegül Yılmaz ikinci ayrıca Bekir Aksoy İlkokulu’ndan Nisa Nur Gencer, Toki Şehit Şükrü Özyol Ortaokulu’ndan Osman Ahmet Altınordu ve bilge Kaan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Eren Can Topal da üçüncü oldu.

Törende birincilere tam altın, ikincilere çeyrek ve üçüncülere ise gram altın hediye edildi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim