Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın yaptı.

Başkan Yalçın, Düvenci Beldesi’nde ilk defa iftar programının yapıldığını belirterek, davetlerine icabet ettikleri için belde halkına teşekkür etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün de verdiği müjdeyi belde halkıyla da paylaşan Yalçın, “Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi olarak 30 bin metrekare kilittaşı ile bin metrekare bordür taşı yardımı yapacaklarını söyledi. Şahsım ve beldemiz adına kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

Yalçın’dan sonra konuşan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte birlik içerisinde olunması gerektiğini vurgulayarak, “Suriye’de, Güneydoğu’da askerimiz dua ediyor. Onlara dualarımızla destek olacağız. Türk’ü, kürdü, Alevi’si, Sünni’siyle tek bir millet olacağız. Al bayrağımız her zaman bu topraklar üzerinde dalgalanacak. Ezanlarımız ilelebet okunacak. Şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulan bu vatandan kimseye bir karış bile vermeyiz. Bu topraklar üzerinde oynanan oyunlar bundan sonra yine oynanacak. Bu yüzden bir olacağız ve oyunları bozacağız.” diye konuştu.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da Ramazan Bayramı’nın hemen ardından Düvenci Barajı’nın sözleşmesinin imzalanacağının müjdesini vererek şunları söyledi: “Arazi tapulaştırması başladı. Bayramdan hemen sonrada Düvenci Barajının sözleşmesi imzalanmış olacak. Böylece hem hizmetler yapılmış olacak bizde gönül rahatlığıyla al bayrağımız altında özgürce yaşamanın keyfini süreceğiz. Türkiye’nin bekasına, milletin geleceğine kast edenler olduğu sürece öncelikler değişir, bu hizmetler gelmez. Milletimizin birliğine, dirliğine, devletimiz bekasına, bölmek isteyenlere karşı vatanımıza sahip çıkarak her zaman dik duracağız, birlikte Türkiye olacağız.”

Son olarak konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç ise Düvencililerin yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, “Biz ölümden korkmadık, başımızı dik tutabilmek için şehit olduk ve bu hasletlerimizi devam ettirdiğimiz sürece de inşallah vatan toprağı üzerinde devletimizin bekası düşüncesiyle ilelebet hür ve payidar olarak devam edeceğiz. Ramazan ayı hepinize bereket getirsin.” dedi.

Yapılan duanın ardından iftar programı sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim