Gençlerle bir arada olmaktan ve onların pozitif enerjisinden pay almaktan mutlu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Ahlatcı, öğrencilere güzel bir gelecek, gönüllerince yaşayacakları mutlu, ama o oranda da verimli, başarılı bir hayat diledi.

“TÜM SORUNLARI AŞARSINIZ”

Öğrencilere, “geleceğimizin güvencesi” diye hitap eden Ahmet Ahlatcı, “Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’i gençlere emanet ederken, Türk çocuklarına kendilerini iyi yetiştirmelerini öğütlerken, gelecek kuşaklara olan güvenini o kadar açık ve net ifade etmişti ki, cumhuriyet çocukları da, o büyük insanın güvenini boşa çıkarmamanın, ülkemizi bilimde, teknolojide, kültür ve sanatta, sosyal yaşamda daha ileri noktalara taşımanın çabası içinde oldular.

Ülke olarak zor bir coğrafyada yer alıyoruz, bundan kaynaklanan ciddi sıkıntılarımız var. Ama, yeni kuşakların, yani sizlerin taşıdığınız yüksek enerji ve sahip olduğunuz yetenekler sayesinde tüm sorunların üstesinden gelebileceğimize de yürekten inanıyoruz.” dedi.

“MUTLAKA HEDEFLERİNİZ OLSUN”

Programın başında, yalnız Çorum’un değil, Türkiye’nin de en önemli işadamlarından biri olarak takdim edilen Ahlatcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ailenizin, öğretmenlerinizin, sizi seven herkesin ve yüce milletimizin sizlerden beklediği, iyi eğitim almanız, kendinizi iyi yetiştirmeniz ve ahlâklı, faziletli, çalışkan bireyler olarak hem kendinize iyi bir hayat kurmanız, hem de ülkemizi, Atamızın vasiyet ettiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmanızdır.

Bunun için gerekli her şeye sahipsiniz, yeter ki, kendinize güvenin, azimli, kararlı ve inançlı olun. Çok çalışın, çok okuyun, çok araştırın.

Başlangıçta ulaşılamaz gibi görünse de, önünüze yüksek hedefler koyun. Bırakın, başkaları ‘hayal’ saysınlar. Hayali olmayanın geleceği de olmaz. Ama, gerçekçi, ayakları yere basan, yapıcı, olumlu hayaller…

İleride bir de bakacaksınız ki, hayal sandığınız şeyler gerçek oluvermiş…”

“ÖNCE İYİ İNSAN OLMAK”

“Yüce dinimizin de, milli hasletlerimizin de bize önce ‘iyi insan’ olmayı öğütlediğini, büyüklerimizin de bizden önce bunu beklediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz” ifadesini kullanan Ahmet Ahlatcı, “İyi insan olmak, herkes için iyilik düşünmek, herkese karşı güzel duygular beslemektir. Ailemizden, yakın çevremizden başlayarak, tüm insanları sevmektir. Bu değerlerle hayata başlayan insan, emin olun ki, toplumda sevilen insan olur, eğitim hayatında, iş hayatında başarılı olur, hedef lerine ulaşmakta güçlük çekmez.” değerlendirmesini yaptı.

“VERİMLİ, ÜRETKEN, YARATICI”

İş hayatında başarılı olmanın sırrını, “iyi niyetli, dürüst ve çalışkan olmak, aç gözlülükten, istismardan kaçınmak, doğru zamanda, doğru yerde risk alma cesaretini gösterebilmek” şeklinde özetleyen Ahlatcı, daha sonra şunları söyledi:

“Haksız-hukuksuz işlerle belki bir kez kazanabilirsiniz, ama hakka-hukuka riayet ederek, işinizi düzgün ve samimiyetle yaparak daima kazanırsınız.

Kamuda, özel sektörde, ya da kendi işinizde, verimli, üretken, yaratıcı olmak, yeniliklerin peşinden koşmak, zamanı doğru kullanmak, insan ilişkilerinde anlayışlı, hoşgörülü, yapıcı davranmak sizi mutlaka iyi yerlere taşıyacaktır.

Son derece yetkin, donanımlı yönetici ve öğretmenlerle, mükemmel bir ortamda eğitim almaktasınız. Bunun değerini bilin; sınav yarışlarında avantaja dönüştürün.

Hepinize aydınlık, mutlu bir gelecek, güzel günler diliyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim