Üçtutlar Mahallesi'nde yer alan sokakta yıllardır ayakkabı tamir işiyle uğraşan Kılpelit, yaptığı açıklamada  “12 yaşından bu yana ayakkabı, çanta, dikimi yaparak geçimimi sürdürüyordum. Bunun yanı sırada köpekler için koruyucu özelliği olan  tamamı deriden oluşan ayakkabı üretmeye de ağırlık verdim.  Üretimine hız verdim” dedi.

PATİYE ÖZEL AYAKKABI

Kılpelit, “Sahipleri köpeklerinin ayakları mikrop kapmasın diye sipariş veriyorlar. Günde 2 takım köpek ayakkabısı yapıyorum. Müşteriler köpeklerinin ayak boyunu, tırnak genişliğini ölçüyorlar, tüm ayakkabılar köpeklere özel yapılıyor. Köpeklerin ayak fotoğraflarını da gönderiyorlar mesela bu son yaptığım siparişte köpeğin bileği ince, ayak geniş bu şekilde yapıyorum” ifadelerini kullandı.

TAKIMI 100 TL

Genellikle siparişlerin şehir dışından geldiğini ifade eden Kılpelit, “İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerden sipariş alıyorum. Kış mevsiminde talepler daha çok artıyor. Yağışlı havalarda tercih ediyorlar. Ayakkabılar köpeğin ayaklarının hijyenik kalmasını sağlıyor. Sahipleri ayakkabılarını çıkarıp köpeklerini evlerine sokuyor. Yıkanabilir de olan ayakkabıların bir takımının fiyatı ise 100 TL” diye konuştu.

Öte yandan köpeklerine ayakkabı amak için gelenler dikkat çekerken, Selda Ersoy isimli hayvansever  köpeği Gündüz ile   dar sokağa gelerek  ayakkabı denemesi yaptı. Ersoy   köpeklere ayakkabı dikiminin Çorum'da olması sevindirici " dedi.

Editör: TE Bilisim