Çorum’da Hürriyet Meydanı önünde biraraya gelen gençler adına TÜGVA Yönetim Kurulu Üyesi ve Üniversite Teşkilat Başkanı Ertuğrul Gazi Yumutkan bir açıklamada bulundu. Afrin harekatının ülkemiz için amaçlarına ve önemine değinen Ertuğrul Gazi Yumutkan: “Ülkemiz ve kahraman Mehmetçiğimizin amacı Afrin bölgesine mazlumların sesine kulak vererek onları merhametle kucaklamaktır” şeklinde konuştu.

Mehmetçiğin Afrin’de yerel halk üzerinde antidemokratik bir biçimde ve silah gücüyle baskı kuran PKK- YPG yönetimini bertaraf etmek için bu harekata girdiğini, ülkemizin Fırat Kalkanı operasyonu ile Cerablus, Azez ve El Bab’ta oluşturduğu güvenli ortamını Afrin bölgesinde de oluşturarak mazlumların sesine kulak vereceğini dile getiren Yumutkan, “Afrin'de artık barışın hakim olmasını isteyen yerel halk harekata destek vermektedir. Afrin’de işimizin olmadığını düşünerek Batı’nın tepkisinden korkanlar şunu iyi bilmelidirler ki; eski Türkiye artık yok. Kendi geleceğini kendisi tayin eden, karar alırken Batı’nın değil milletinin onayını alan büyük ve güçlü Türkiye var. Sınırlarını tehdit eden kim olursa olsun dünyayı onlara dar edecek güçlü bir Türkiye var. Ordumuzun Afrin’de YPG/PYD gibi türevlerinin alfabede harf bırakmadığı terör örgütlerine karşı kendi sınırlarımız ve orada yaşayan masum halkı koruma adına yürüttüğü haklı mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Ordumuzun Zeytin Dalı operasyonundan sağ salim dönmesini yüce Allah’tan niyaz ediyoruz” dedi.

Harekatın Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı şekilde icra edildiğini, bölgede barış, huzur ve adaletin tesis edilmesinin ardından geri dönüleceğini söyleyen Yumutkan, Türkiye’nin dünyada zulüm gören hiçbir mazlumu yalnız bırakmamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

TÜGVA İl Temsilcisi Kerep Ölçer ise üniversite teşkilatına etkinlik için teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim