Müsabakaların yapıldığı Atatürk Spor Salonu’nda saat 18.15’te başlayan törene; TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü ve Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kemal Tamer, FISU Asbaşkanı Leopold Germain Senghon, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, FISU yönetim kurulu üyeleri, şampiyonada mücadele eden ülkelerin idareci, antrenör ve sporcuları katıldı. Çorumlu sporseverler açılış törenine büyük ilgi gösterirken, salon tıklım doldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasından sonra protokol konuşmalarına geçildi. Sırasıyla, Kemal Tamer, Reha Metin Alkan, Muzaffer Külcü, Salim Uslu ve Leopold Germain Senghon birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından davetlilere FISU Marşı dinlettirilirken, “12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası”nın Açılış Seremonisini Çorum Valisi Necmettin Kılıç yaptı.
Sporcuların geçişinden sonra Dünya Şampiyonu olan Dicle Üniversitesi Halkoyunları Ekibi gösteri yaptı. Gösterinin ardından plaket töreni düzenlendi. Şampiyonanın Çorum’da yapılmasına katkıda bulunan Milletvekili Salim Uslu, Vali Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye Hitit Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda şampiyonanın Organizasyon Komitesi Başkanı Prof.Dr. Reha Metin Alkan tarafından plaket verildi.
Plaket töreninden sonra ilk günün final müsabakaları yapıldı.




(Hüseyin AŞKIN)
 
Editör: TE Bilisim