Turgut Özal Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen ve Alman Madencilik Müzesi’nden Prof. Dr. Ünsal Şahin’in konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ve bazı kurum yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi izleyici olarak katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Anadolu topraklarının, dünya kültür mirasının en kıymetli hazinelerine ev sahipliği yaptığını belirterek, “Medeniyet tarihinin en parlak sayfalarının yazıldığı bu coğrafyanın tüm zenginliklerini bütün tehdit ve saldırılara karşı koruyacağız. Kültürümüzü, sanatımızı, edebiyatımızı, değerlerimizi korumakla yetinmeyeceğiz, tüm bunları insanlık için geliştireceğiz. Devlet ve millet olarak kültürümüzü geliştirmek, düşünce hayatımızı zenginleştirmek, âdeta bir açık hava müzesi olan Anadolu’daki tüm değerleri koruyarak evrensel değerlere güç vermek için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Ömer Arslan, Hitit Söyleşileri’nin bu anlayış çerçevesinde düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Ünsal Şahin, arkeolojinin tüm bilim dallarını kapsayan bir özellik taşıdığına dikkat çekerek, “Çorum’un İlk Madencileri – Derekütüğün Tarih Öncesi Bakır İşletmeleri” konulu sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim