Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İmam Hatip neslinin tekrar yeşerdiğini belirterek, "Önceki dönemlerde kapılarından çekinerek girdiğimiz devlet kurumlarını artık İmam Hatip mezunları idare ediyor." dedi.
İmam Hatip Okulları’nı “Asırlık çınar” şeklinde betimleyen Muzaffer Külcü, “Devlet uzun yıllar boyunca bizi sevmedi. İmam Hatip Liseleri’ni yok edilmesi gereken, İmam Hatip neslini ise arkası kesilmesi gereken bir nesil olarak gördü. Ancak bizim devlete ve millete küsecek hâlimiz yoktu. Devletin itibarını, yıllarca ötekileştirilmelerine ve örselenmelerine rağmen yine İmam Hatip nesli olarak yine bu yiğitler verdi.” diye konuştu.
Devletin İmam Hatip Okulları’na öğretmen maaşı dışında bütçe ayırmadığının altını çizen Başkan Külcü, “Ancak buna rağmen bu okullar büyümesini sürdürdü. Çünkü halkımız bu okulları sadaka-i cariye olarak gördü ve daima sahip çıktı. Bizler tüm örselenmişliğimize rağmen devlete küsmedik. Allah emeklerimizin karşılığını verdi ve İmam Hatip nesli yeniden yeşerdi. Dün zorlanarak yaptıklarımızı bugün devlet ve belediyeler yapıyor. Dün kapılarından girmeye zorlandığımız devlet kurumlarını bugün çok şükür İmam Hatip mezunları yönetiyor. İmam Hatip ruhuna sahip olmak demek sadece diploma sahibi olmak demek değildir. İmam Hatip ruhu; Peygamberimizin Hicret’i, Malazgirt Zaferi, Osmanlı’nın kuruluşu, İstanbul’un Fethi, Abdulhamid Han, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan’ı anlamak demektir. Geçmişten çıkaracağımız derslerle bu ruhu yeni kuşaklara iyi anlatmalı ve geleceğe ufuk çizmemiz gerekir.” ifadelerini kullandı. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim