Orman ve Su İşleri Müsteşar Yardımcısı Ali Rıza Diniz, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Saadettin Ceylan, DSİ Baraj Emniyeti ve Ölçüm Tesisleri Şube Müdürü Mutlu İlker Peker, DSİ Barajlar ve Hes Şube Müdürü Fatih Dündoğdu, DSİ İşletme ve Bakım Şube Müdürü Cemal Dilektaşlı, DSİ 54. Şube Müdürü Murat Şerbetci, Prof. Halil Karadeniz, Prof Zekai Celep, Prof. Muhammet Emiroğlu, Prof. Tuncer Edil ve Doç. Yunus Kalkan’dan oluşan heyeti, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü karşıladı.

Orman ve Su İşleri Müsteşar Yardımcısı Ali Rıza Diniz ve beraberindeki heyet, yapımı tamamlanan Kunduzlu Barajı’nda incelemeler yaptı. Daha sonra Tımarlı Sulama Suyu bölgesinde incelemelerde bulundular.

DSİ heyetinin ziyareti hakkında bir açıklama yapan Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, yıllardır özlemini çektikleri Kunduzlu Barajı’nın tamamlanmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Bu barajın yapılmasıyla ilçemizin, köylerimizin 100 yıllık içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Suyun hayat olduğuna inanan bir siyasi zihniyete sahip olan Ak Parti iktidarı sayesinde ilçemiz bu hizmete kavuştu. Tımarlı Sulama Suyu projesi ile ilçemiz halkının yıllardır hasretle beklediği toprağımızı suyla buluşturacak, çiftçilerimize hayat verecek, ilçemizdeki göçü önleyecek olan proje çalışmaları devam etmektedir. Bugüne kadar yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimiz yatırımlarla ilçemizin imar ve ihyası için çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Kunduzlu Barajının ve Tımarlı Sulama Suyu Bayat’a yapımında hiçbir zaman bizi yalnız bırakmayan ve bugüne kadar ilçemizde yapılan yatırımlarda bizlere her zaman destek veren milletvekillerimize, emeği geçen bürokratlarımıza, Ak Parti İl başkanımız ve ilçe başkanımıza teşekkür eder sonsuz şükranlarımızı sunarız. Kunduzlu Barajı halkımıza hayırlı olsun” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim