Turgut Özal Konferans Salonu’nda Cumartesi günü gerçekleştirilen anma programına, Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Kürşat Abid Ahıshalı, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Âşık Veysel'in hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu.
Ardından kürsüye gelen Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Kürşat Abid Ahıshalı, Âşık Veysel’in 90 yıla yakın ömründe ortaya koyduğu birbirinden güzel eserlerle Türk toplumu üzerinde önemli izler bıraktığını vurguladı.
Çorum Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sefa Dağ'ın, Ozan'a ait "Uzun İnce Bir Yoldayım" adlı eseri yorumlamasının ardından Altı Nokta Körler Derneği üyesi Cuma Aykaç, Âşık Veysel'in ölümünün ardından Ümit Yaşar Oğuzcan tarafından yazılan "Dostlar Seni Unutur mu?" isimli şiiri katılımcılarla paylaştı.
Daha sonra sahne alan Eti Anadolu Lisesi öğrencileri Tülin Özer ve Evrim Pamuk, müzik öğretmenleri Rıza Aydın yönetiminde Âşık Veysel'in türkülerinden bir seçki sundular.
Altı Nokta Körler Derneği üyesi Mümin Aslan'ın yine Ozan'a ait "Yeter Gayri Yumma Gözün Kör Gibi" adlı şiirini okumasının ardından Fazlı Koçak'ın, Âşık Veysel’in veda türküsü olarak bilinen "Gelmez Yola Gidiyorum" adlı eserini seslendirmesiyle sona erdi.




(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim