Aşırı iş yükü bulunan ve çalışanların fedakârca hizmet yürüttüğü sağlık kurumlarında iş döner sermayeye gelince çalışanın önüne kocaman bir sıfır rakamı konulduğunu anlatan Gök, bugün döner sermayelerden memnun olan bir tane bile sağlık çalışanı kalmadığını dile getirdi. Sağlık yöneticilerinin de çalışanların bu memnuniyetsizliğinden ve döner sermayelerin halinden haberdar olduğunu kaydeden Türk Sağlık Sen Çorum Şube Başkanı M.Fatih Gök, tüm bunlara rağmen vurdumduymazlığın devam ettiğini söyledi.

5 yıl önceki döner sermaye ücretlerini mumla aramalarının durumun vahametini de açıkça gösterdiğini anlatan Gök, “Türk Sağlık-Sen olarak bu vurdumduymazlığa son verilmesi için geçtiğimiz aylarda çalışanların döner sermaye taleplerini içeren binlerce dilekçeyi Sağlık Bakanlığı ve YÖK’e teslim etmiştik. Her iki kurumun yöneticilerine de bu durum defalarca anlattık.

Yaklaşık 1 yıl önce Genel Başkanımızın Sağlık Bakanı ile yaptığı görüşmede Bakan Bey yönetmelik değişikliği yapacaklarını bunun için çalışmalara başladıklarını açıklamışlardı. Aradan geçen sürede ne yazık ki hala bir somut adım atılmamıştır” dedi.

Döner sermayede bu düzenin böyle gidemeyeceğini belirten Gök, sistemin baştan aşağı yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi. Revize edilirken en temel alınacak hususun, çalışanın sistemin merkezine yerleştirilmesi olduğunu anlatan Gök, “Adalet teslim edilmeli, hiçbir çalışan haksızlığa uğramamalıdır.

Döner sermayelerde öncelik çalışanın hakkı olmalıdır. Çalışanın alın terinin kurumların finansal sıkıntıları için heba edilemeyeceği bir düzenleme yapılmalıdır.

Döner sermayeler yükseltilmelidir. Günümüz enflasyonu dikkate alınarak katsayılar yeniden belirlenmelidir. Taban ücretler arttırılmalıdır.

Döner sermayelerimiz mutlaka emekliliğe yansıtılmalıdır. Emeklilikte sağlık çalışanlarını bekleyen sefalete bir son verilmelidir.

Sistem karmaşık, sorun büyüktür. Ama kamu iradesi de bunu çözecek güçtedir. Sağlık Bakanlığı ve Üniversitelerimize bağlı hastanelerde görev yapan fedakâr çalışanlarda sorunun çözülmesini dört gözle beklemektedirler.

Döner sermayelerde yaşadıkları gelir kaybı nedeniyle çalışanın yaşadığı ekonomik sıkıntı da, evindeki huzursuzluk ta vebal yöneticilerindir, bu sorunu çözmek için çaba harcayınız” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim