Son günlerde döviz kurundaki anormal dalgalanmaların milletin hayat ve refah standardını düşürdüğünü vurgulayan Mehmet Akif Aras, “Türk lirası devamlı değer ve irtifa kaybetmektedir. Dolardaki yükselişin tehlikeli boyutlara ulaştığını hem görmek hem de buna önlem geliştirmek zorunludur. Dolardaki artışı küresel şartlara bağlamak, ucuz ve kolaycı bir savunma hâlidir. Nitekim dolardaki yangın sonuçlarını göstermeye başlamış, orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücünü düşürmekle kalmayıp yoksulluğu derinleştirmiştir. Maaşlar erimekte, ümitler kararmakta, kötümserlik veba gibi yayılmaktadır.” diye konuştu.

Bugün toplanacak olan Para Politikası Kurulu’nda alınacak kararların çok önem taşıyacağına vurgu yapan MHP İl Başkanı Aras, Türkiye’nin yerli ve millî bir ekonomik modele ihtiyaç duyduğunu söyledi.

MHP İl Başkanı Aras konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“24 Kasım’da toplanacak Para Politikası Kurulu çok şeye gebedir. Bundan sonra olası ve sınırlı bir faiz artışı bile dövizdeki ilerleyişi durduramayabilecek, durdursa da bu geçici olacaktır. Türkiye’nin yaşadığı döviz şoku, tersine dönen yabancı sermayede ve bozulan, aleyhimize şekillenen arz-talep dengesinde aranmalıdır. Ülkemizin güvenli liman olmaktan çıkması, demokrasi ve hukuk cephesinde gözlemlenen çözülmeler ekonominin dönen çarklarına çomak sokmaktadır. Ülkemizin ihtiyacı olan yeni, yerli ve millî bir ekonomik modeldir. Geleceğimiz; sıcak para odaklarının insafına, döviz spekülatörlerinin iştahına, emek hırsızlarının iradesine bırakılmamalıdır.

Bağımsız ekonomi, bağımsız ve bağlantısız Türkiye demektir. Bağımsız maliye, güçlü devlet, büyük millet demektir. Tam tersini savunanlar sömürgeciliğin içimizdeki hafiye ve tutsaklarıdır.

Bu konuda hükümet etkili önlem aldıktan, milletimizin hassasiyetlerini gözettikten sonra desteğimiz tamdır. Çünkü biz krizden medet umacak, hükümet kaybetsin de, nasıl kaybederse kaybetsin anlayışında değiliz, hiç de olmadık.”

Böylesi bir zavallılık ve acziyet bize yabancı bir sapma halidir. Türkiye ekonomisi fırtınaya yakalanırsa bundan hepimiz zarar görürüz.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim