Merkezi Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve 1200 metrekare kapalı alana sahip fabrikada 150 çalışanı ile hizmet veren Doğuş Hazır Giyim, kuruluşundan bu yana kaliteli çizgisinden şaşmayan bir firma kimliği ile faaliyet gösteriyor.
Doğuş Hazır Giyim fabrikasına kumaş halinde giren ürünler; kesimhane, dikim, ütü, kalite kontrol ve paketleme departmanlarından geçerek, İspanya ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
2012 yılında faaliyete başlayan entegre tesisin kuruluş hikayesi hakkında bilgiler veren Doğuş Hazır Giyim ortaklarından Necdet Dincay, başarının sırrını şöyle açıklıyor:

“İŞÇİLERİ FABRİKAYA ORTAK YAPIYORUZ”
“Doğan Duman, İbrahim Şimşek, Cuma Uncu, Serkan Özcan ve ben 2012 yılında Doğuş Hazır Giyim’i kurduk. Kısa zamanda 20 kişilik personele ulaştık ve tüm kazancımızı fabrikamıza aktardık. Fabrika büyüdükçe hem personel sayımız arttı hem de ortak sayımız. Başarımızın en büyük sebebi; yanımızda çalışan ustalarımıza ortaklık vererek firmamızı büyütmemizdir” diyor.
Çorum OSB’deki fabrikalarında 150, Üçtutlar Mahallesi’ndeki atölyelerinde ise 80 personel olmak üzere toplam 230 kişiye iş kapısı açtıklarını ifade eden Necdet Dincay, “Personelimiz iş güvenliği standartlarına uygun atölyelerde, tek vardiya halinde, haftada 45 saat çalışıyor. Fabrikalarımızda tekstil mühendisi 3 arkadaşımız Ar-Ge çalışması yürütüyor ve etüt sistemi ile iş takibi yapıyor. Almış olduğumuz kalite sertifikaları sayesinde Zara, Mango, H&M gibi dünya markası firmalara bayan dış giyim üzerine fason üretim yapıyoruz” diyor.

“HEDEFİMİZ 500 PERSONELE ULAŞMAK”
Hiçbir kurum veya kuruluştan yardım almadan, tamamen kendi sermayeleri ile bugünlere ulaştıklarını belirten Dincay, “2016 yılsonu itibari ile Organize Sanayi Bölgesi’nde 3. fabrikayı açmayı planlıyoruz. Fizibilite çalışmaları devam eden yeni fabrikamız, 250-300 kişiye istihdam sağlayacak. Doğuş Hazır Giyim olarak hedefimiz, personel sayısını 500’e çıkartmak” diyerek hedeflerinin büyük olduğunu ifade ediyor.
Fabrikalarında günlük 5 bin adet ürün üretildiğini açıklayan Dincay, kaliteden ödün vermeyen tekstil politikası ile faaliyet gösterdiklerini, her geçen gün üretim kapasitesini artırdıklarını ve zamanında ürün teslimatını ilke edindiklerini söylüyor.

“İSTİHDAMI ARTIRMAKTAN KORKUYORUZ”
Tekstil sektörü ile ilgili sorunları da dile getiren Necdet Dincay, Çorum OSB’deki dünyaca ünlü birkaç fabrikanın kapanma kararı aldığını hatırlatarak, yetkililere çağrıda bulunuyor.
Dincay, “Şirketler küçülmeye gidiyor, işçileri işten çıkartıyor ve sonuçta fabrikalar kapatılıyor. Bizler daha çok istihdam sağlamak istiyoruz fakat dövizdeki dalgalanmalar ve iş kanunundaki yaptırımlardan dolayı korkuyoruz. Devlet teşviki yetersiz ve sigorta giderleri çok yüksek. Bizler tüm bu sıkıntılara rağmen büyük bir mücadele yürütüyor, büyük bir savaş veriyoruz. Kendi ilimizde kalmak ve yatırımlarımızı memleketimize yapmak için var gücümüzle direniyoruz” diyor.

“YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”
ÇORUM HABER’in 19 Mart tarihinde “İstihdam yaratmak enayilik mi” bağlığı ile manşetine taşıdığı haber-yorumu çok yerinde bulduklarını belirten Necdet Dincay, yasalardaki boşluklardan kaynaklanan sorunların mutlaka çözüme kavuşturulmasını istiyor.
Dincay, “Başta milletvekillerimiz olmak üzere siyasi büyüklerimizden bu konuya el atmalarını ve sorunlarımıza çözüm üretmelerini istiyoruz” diyor.





(Onur MÜLAZIM) 
Editör: TE Bilisim