Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, emperyalizm ve işbirlikçilerinin “kan ve irfanla” kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkma ve bölme heveslerinden asla vazgeçmediğini ve özellikle sor 13 yıl kesintisiz süren AKP iktidarı döneminde “Sevr”in yeniden ülke gündemine fiilen sokulduğunu ifade etti.
AKP iktidarı döneminde bir yandan laik cumhuriyet değerleri, kurumları, kadroları değiştirilip dönüştürülürken diğer yandan da emperyalizm in projelerine eş başkanlık yapıldığını söyleyen Demirer, meclisin üstünlüğüne dayanan parlamenter sistem yerine başkanlık sisteminin getirilmesi için dayatma yapıldığını vurguladı.
Yine AKP döneminde 90’lı yılların sonunda etkisiz hale getirilen PKK terörü ile mücadeleden vazgeçildiğini, sözde çözüm amacıyla bölücü terör örgütü ile müzakereye başlandığını ifade eden Uğur Demirer, “Bu süreçte PKK ile içeriği Türk Milleti’nden saklanan ve adına açılım, barış, çözüm denilen akil adam saçmalıklarıyla desteklenen Oslo, İmralı, Dolmabahçe görüşmeleri yapılmış, AKP iktidarı, bölücü terör örgütü PKK ile kol kola yürümüştür” dedi. Anıt önünde yaptığı konuşmada siyasi davalarla ordunun komuta kademesinin değiştirildiğini, içinin boşaltılmaya çalışıldığını ve mücadele gücünün azaltıldığını kaydeden Demirer, silahlı kuvvetlerin iktidar eli ile pasifleştirildiğini, Doğu ve Güneydoğu’nun fiilen terör örgütüne teslim edildiğini ve ülke içinde özerk bölgeler ilan edilmesine sessiz kalındığını belirtti.
Yapılan seçimlerin ardından oy kaybeden AKP’nin kaybettiği oyları kazanmak için terör örgütüne karşı mücadele ediyor görüntüsü vermek için silahlı kuvvetlere operasyon izni verdiğini belirten Demirer, Türk Ordusu’nun daha önce olduğu gibi haklı mücadelesinden galip çıkacağına emin olduklarını ve her zaman Mehmetçiğin yanında olacaklarını söyledi. Halkın terörle kol kola ülkeyi uçuruma sürüklemek isteyenleri unutmaması gerektiğini belirten Demirer, yenilenecek seçimlerde bu zihniyetin artık iktidar yapılmaması gerektiğini anlattı.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim