Bilindiği gibi, Baktat’ın ana merkezi, Almanya’nın Mannheim kentinde bulunuyor. Türkiye’deki merkez ise, Sungurlu’daki üretim ve dinlenme tesisleri. Firmanın ayrıca, Bursa Gemlik, Manisa Turgutlu ve Akhisar ilçelerinde konserve fabrikaları, gıda üretim ve paketleme tesisleri faaliyetlerini sürdürüyor.
Baktat Eğitim Köprüsü, Berlin’in en büyük Türk market zinciri Eurogıda ile ortak bir çalışma başlattı. Doğayı kirletmeyen poşetler piyasaya sürülerek, hem doğanın korunması sağlanıyor, hem de eğitime katkıda bulunuluyor. Almanya’nın perakende gıda sektöründe önemli bir yere sahip olan Eurogıda, pek çok çevre dostu etkinliği ve kültürel organizasyonu desteklediği gibi, Baktat Eğitim Köprüsü’ne de destek veriyor.
Öte yandan, Baktat Eğitim Köprüsü organizasyonu çerçevesinde, araç-gereç ve giyim yardımları, burs programları yanında Gemlik’te Baktat Fen Lisesi projesi de gerçekleşme yoluna girdi. Okulun inşaatına bu yıl içinde başlanması öngörülüyor.
Baktat Eğitim Köprüsü, ayrıca, Mannheim‘ın Hochstätt semtindeki Astrid-Lingen İlkokulunda “eğitimde şans eşitliği” sloganıyla, çocuklara kahvaltı veriyor, ev ödevlerine yardım ve temel derslerde destek kursları düzenliyor. Meslek eğitimi ile ilgili olarak da, Interkulturelle Waldorfschule’a aylık 100 kilo gıda ürünü yardımı yapıyor.


Editör: TE Bilisim