Bakanlık tarafından başlatılan Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında, Çorum’da bitkisel ürünlerde uygulanan projelere ek olarak hayvansal üretime yönelik (yumurta üretimi) proje hazırlandığını ve uygulamaya konulduğunu anlatan Çatalpelit, Dodurga’da Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi kapsamında1 üreticinin 1000 kapasitede organik yumurta üretimine başladığını söyledi.

Dodurga’nın Dikenli Köyü’nde üreticinin 4.000 m²’lik bir alan üzerinde organik yumurta tavukçuluğu projesi uygulamaya başladığını anlatan Çatalpelit, proje kapsamında kümes inşaatı, kümes iç ayrıntıları, gezinti alanı iş ve işlemlerinin tamamlandığını ve civciv alımı aşamasına geçildiğini belirtti.

Çatalpelit, Bakanlığın imkanlarının sınırlı olması nedeniyle projelerin sayıca az olması, elde edilecek organik yumurta kapasitesinin de az olacağı gerçeği ile Çorum talebini karşılamasının mümkün olmayacağını söyledi. Çatalpelit yaptığı açıklamada tavuk çiftliklerinin suları potansiyel kirletici unsurlardan bir tanesi olduğunun ortada olduğunu ancak yapılan incelemelerde kirlilik derecesinin su kalite sınırları içerisinde olduğu ve belirtiler normların altında olduğunun belirlendiğini ifade etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim