Halil İbrahim Kaya başkanlığında saat 10.30’da yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı. İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Bu bölümde ilk olarak İskilip İl Genel Meclisi Üyeleri Üzeyir Esenkaya, Yusuf Kaya ve Saadettin Babuçcu’nun ortak imzasıyla verilen su değirmenleri ile ilgili yazılı önerge görüşüldü.
Önerge hakkında söz alan her üç Meclis üyesi, su değirmenlerinde üretilen unun daha doğal ve sağlıklı olduğuna dikkat çekerek, Çorum’daki su değirmeni kültürünün yaşatılması ve geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Söz konusu önerge teklifi, incelenmek ve rapora bağlanmak üzere Araştırma ve Geliştirme Komisyonu’na havale edildi.
Toplantıda daha sonra gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Mustafa Alagöz, 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası hakkında bir konuşma yaptı. Mustafa Alagöz, koruyucu sağlık hizmetleri konusunda toplumun bilinçlendirilerek, hastalık meydana gelmeden önlenmesinin önemini vurguladı.
Ardından Merkez’e bağlı Öksüzler, Örencik, Seydimçakallı, Sarılık, Sarışeyh ve Sazak köylerine ait yerleşik alan ve civarı sınır tespiti, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 27. Maddesi uyarınca görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 64. maddesi (a) bendi gereğince, Plân Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçe tertibinde bulunan 125 bin lira ödeneğin alınarak, Dodurga Hükûmet Konağı’nın çevre düzenlemesi işinin Dodurga Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle yaptırılmak üzere Birlik hesabına aktarılması hususu görüşüldü. Meclis Başkanı Kaya’nın Maliye Bakanlığı bütçesinden alınacağını vurguladığı söz konusu ödeneğin, Dodurga Köylere Hizmet Götürme Birliği hesabına aktarılması oy birliğiyle kabul edildi.
Daha sonra Merkez’e bağlı Oymaağaç, Mollahasan ve Küçükpalabıyık köylerine ait yerleşik alan ve civarı sınır tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar görüşülerek Meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.
İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısında son olarak Aile ve Engelliler Komisyonu tarafından Aile Danışmanı merkezleri hakkında hazırlanan rapor Meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. Komisyon Başkanı Arif Çamiçi, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde aile içi şiddetin önlenmesi amacı ile “Toplumsal Cinsiyet Eğitimleri” verildiğini belirterek, 2015 yılında tarım sektöründe çalışan yaklaşık 500 kadının bu eğitimlerden yararlandığı bilgisini verdi. (Recep SERBES) 
Editör: TE Bilisim