Kulaksız Sokak Kavukçu İş Merkezi’nde kısa bir süre önce faaliyete başlayan Diyata Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı Merkezi alanında uzman diyetisyen ve psikolog işbirliği ile Çorumlulara hizmet veriyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Kavukçu ile Psikolog Zeynep Selin Özden, yanlış beslenme alışkanlıklarını saptayıp doğru ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılması konusunda çalışmalar yürütüyor.
Özel bir hastanede 5 yıllık tecrübesinden sonra Diyata Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı Merkezi’ni açan Diyetisyen Büşra Kavukçu, uzman psikolog eşliğinde kişiye özgü beslenme programları hazırlıyor.
Merkezin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Kavukçu, “Zayıflama ve sağlıklı beslenme üzerine çalışmalar yapıyoruz. Hamile beslenmesi, bebek beslenmesi, emzirme döneminde beslenme, ergenlik ve çocukluk çağında beslenme ile ilgili eğitimler veriyoruz. Ayrıca spor salonlarına giden ve yüksek proteine ihtiyaç duyan sporcuların sağlıklı beslenmesi için onlarla tecrübelerimizi paylaşıyoruz” diyor.

“DUYGUSAL AÇLIKLA MÜCADELE”
Toplumda ‘Manken hastalığı’ olarak bilinen ve zayıflama tutkunu genç kızlarda görülen Anoreksiya Nervoza vakalarında psikolog ile birlikte çalıştıklarını ifade eden Kavukçu, “Yeme bozukluklarının altında genellikle psikolojik nedenlerin ve duygusal açlığın yattığını düşünüyoruz. Diyetisyenin tek başına yeterli olmadığı bu tür durumlarda da psikoloğumuzdan profesyonel yardım alıyoruz” diye açıklamalarda bulunuyor.

“RUH SAĞLIĞIMIZI KORUMALIYIZ”
Diyata Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı Merkezi psikoloğu Zeynep Selin Özden de, ruhsal sorunlarla ilgili kişiye özel terapi uyguladıklarını ifade ediyor.
Özden, “Stres, travma sonrası stres, aile içi stres, depresyon, öfke yönetimi, çift psikoterapisi, fobiler, duygu bozuklukları ve yeme bozuklukları ile ilgili çocuk, ergen ve yetişkinlere bireysel seanslar uyguluyoruz. İnsanların günlük hayatta sorun olarak niteledikleri problemlerine çözüm üretiyor, hayatlarını kolaylaştırmalarını sağlıyoruz” diyor.
Vücut sağlığı kadar ruh sağlığının da çok önemli olduğunu belirten Özden, “İnsanların, “Ben deli miyim ki psikoloğa gideyim?” diye düşünmesi çok yanlış. Günlük hayatta nasıl ki vücut sağlığımızı koruyorsak, ruh sağlığımız için de hepimiz profesyonel yardım almalıyız” diyor ve ekliyor. “Randevu sistemi ile çalışıyoruz ve bir seansımız ortalama 50-55 dakika sürüyor. Profesyonel yardım almak isteyen vatandaşlarımız bize (0364 2140214) numaralı telefondan ulaşabilirler.”
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim