Sendika binasında düzenlenen toplantıya AKP Çorum Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Arif Ersoy, Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Saatçi, Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe temsilcileri katıldı. Sendikal çalışmaların gözden geçirildiği ve sorunların ele alındığı toplantı; Sungurlu Ulucami İmamı İdris Akyol’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Toplantının açılışında konuşan Diyanet-Sen İl Başkanı Ali Yıldız, din gönüllüleri olarak birçok proje ürettiklerini, mazlumlara yardım ettiklerini, üyelerinin özlük haklarının düzeltilmesi için çalıştıklarını ve mültecilere 15 tır yardım gönderdiklerini söyledi.
Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Saatçi ise, Çorum’da 8 bin 500 Memur-Sen üyesinin bulunduğunu belirterek, bu sayıyı 10 bine çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.
Davet üzerine toplantıya katılan AKP Çorum Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Arif Ersoy da, sendika üyelerine hitaben “İslam’da sendikalar” konulu bir konuşma yaptı. Dünyada sendikacılık faaliyetinin ilk olarak sanayi devriminden sonra Avrupa’da başladığını belirten Ersoy, ülkemizde ise 1970’lerden sonra sendikacılık çalışmalarının hız kanadığını söyledi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim