Devlet Hastanesi’nin yeniden açılacağına ilişkin yerel basında yer alan haberler üzerine yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Eray Tüfekçi, Çorum halkının yaşamını kolaylaştıracak her türlü yatırım ve hizmeti desteklediklerini belirterek, Devlet Hastanesi’nin yanı sıra Diş Hastanesi konusunda da halkın beklentilerine uygun bir uygulama arzu ettiklerini söyledi.

Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’nın, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek Çorum’un sağlık sorunlarını görüştükleri yönündeki bilgilerin kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlatan Tüfekçi, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Gerekli düzenlemeler gerçekleştirilerek 250 yataklı Devlet Hastanesi’nin yeniden oluşturulması için, yerinde gerekli teknik incelemeler yapılarak çalışmaların başlatılacağı belirtiliyor.

Biz daha önce de kamuoyu ile paylaştığımız gibi, Çorum’un ve Çorumluların yararına gördüğümüz her konuda elimizdoen gelen katkıyı sunmaya hazırız. Devlet Hastanesi’nin yeniden hizmet verir duruma getirilmesi, kentimiz için son derece olumlu bir gelişmedir. Mevcut yapının hem fiziksel, hem de donanım anlamında iyileştirilerek hizmete sunulması gerektiğine inanıyoruz.

Yeter mi? Yetmez. Ağız Sağlığı ve Diş Hastanesi’nin de, Devlet Hastanesi örneğinde olduğu gibi, gerekli düzeltme ve düzenlemeler yapılarak hizmet vermeye devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Kamuoyunun talebi de biliyoruz ki bu doğrultudadır.

Yeşil dokuya zarar vermeden, hem Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin, hem Devlet Hastanesi’nin hizmet vermesi, ulaşılabilirlik açısından da çok uygundur.

Çorum halkına yapılacak her hizmetin yanındayız ve yanında yer almaya da devam edeceğiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim